Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da devlet bayrak günü kutlandı

Ukrayna’da Devlet Bayrak Günü, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in devlet bayrağını Cumhurbaşkanlığı İdaresi önünde gönlere çekmesi akabinde kutlanmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı önündeki resmi törenlerde askerler, top atışları eşliğinde Ukrayna Bayrağı gönlere çekti. Askeri geçidin akabinde resmi törenler sona erdi.

Ukrayna’nın ikinci Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, 2004 yılın ağustos ayında imzaladığı kararla 23 Ağustos’u Devlet Bayrak Günü ilan etmişti.

23 Ağustos Ukrayna devlet  bayrak günü, Ukrayna devletinin asırlık geçmişi onurlandırmak ve bağımsız Ukrayna devlet sembollerine vatandaşların saygısını geliştirmek amacıyla kutlanmaya başlanmıştı.

UKRAYNA BAYRAĞI
Ukrayna’nın devlet bayrak gününde tüm kamu binaları sarı-mavi renklerdeki bayraklarla donatılıyor.

Sarı ve mavi renklerden oluşan Ukrayna Bayrağı’nda alttaki sarı renk, buğday tarlalarını (refahı) üzerindeki mavi renk ise gökyüzünü (barışı) temsil ediyor.

Ukrayna’nın ulusal bayrağı ilk olarak 1918 yılında kabul edilmiş, Sovyetler döneminde milliyetçilik simgesi görülerek yasaklanmıştı.

Bugünkü bayrak ise 1992 yılında bağımsızlığını kazanmasının ardından yeniden kabul edildi.

Ukrayna’da 2004 yılından bu yanan her 23 Ağustos Bayrak Günü olarak kutlanıyor.

Ukrayna Anayasası’nda devletin sembolleri; Bayrak, Ukrayna Devlet Amblemi ve Ukrayna Devlet Marşı olarak belirtiliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]