Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

19 Aralık’ta Yanukoviç nerede olacak?

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna-AB Zirvesi günü olan, 19 Aralık’ta planlandığı ortaya çıkan programı hakkında gazetecilere bilgi vermekten kaçındı.

19 Aralık’ta, Kiev’de, Avrupa Birliği ile üyelik görüşmelerinin başlamasına dair anlaşmanın paraf edileceği Ukrayna-AB zirvesinin gerçekleşeceği bildirilmişti.

Avrasya Ekonomik Birliğinin sekreterliğinden bir kaynak, aynı gün, yani 19 Aralık tarihinde Yanukoviç’in, adı geçen kurumun düzenleyeceği devletlerarası komisyon oturumuna katılmak için Moskova’yı ziyaret edeceğini bildirdi. Medya bu haberle birlikte çalkalandı.

Viktor Yanukoviç, Sumı Şehri sınırlarındaki Trostyanets kentine yaptığı ziyaret sırasında gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna, “19 Aralık’ta nerede olacağıma dair kimseye bilgi vermedim. Nerede gerekirse orada olacağım” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı, Ukrayna-AB zirvesinin ülke için çok önemli olduğunu, “Üyelik Anlaşması” üzerinde büyük bir çalışma yapıldığını söyledi.

Bununla birlikte Brüksel ile sürdürülen görüşmelerin sonunun ne olacağını tahmin etmek zor.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]