Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOT GALERİ] İstanbul’a, Odesa’dan giden ilk turist gemisi törenle karşılandı

Türkiye gelen sezonun ilk kruvaziyer turist gemisi törenle karşılandı. Ukrayna’nın Odessa limanından yola çıkarak İstanbul’a gelen “M/V Melody” isimli İtalyan bandıralı geminin yolcuları, baklava, çiçek ve oyun havaları ile karşılandı.

İstanbul ekonomisine büyük bir canlılık getirmesi beklenen kruvaziyer gemi ve yolcu turizmi sezonu, Karaköy Salıpazarı Limanı’nda düzenlenen törenle açıldı. Törende İstanbul’a gelen ilk kruvaziyer yolcu gemisi olan İtalyan bandıralı ‘Melody’ denizde ve karada düzenlenen etkinliklere karşılandı. Ukrayna’nın Odessa Limanı’ndan 2 bin yolcu ile yola çıkan gemiyi İstanbul Boğazı’nda karşılayan römorkörler, gemi ve yolcularını su fıskiyeleriyle selamladı. Limana yanaşan gemiyi Karadeniz Halk Oyunları ekibi karşıladı. Bu arada gemide bulunan turistler, kamaralarının penceresinden ve geminin güvertesinden kendileri için hazırlanan töreni ilgiyle izledi. Limana yanaşan geminin kaptanına ve gemiden inen ilk yolcuya diğer turistleri de temsilen çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Turistlere, şerbet ve baklava ikram edildi.

İlk kez düzenlenen törenle ilgili konuşan TDİ Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Duran Aytaç, “İlk defa bir törenle gelen yolcularımızı karşılıyoruz. Bu, Türk misafirperverliğinin göstergesiydi. Bizim gösterdiğimiz her güzel hareket, bizim hanemize artı olarak yansıyacaktır. Turisti bir kere eski tabir ile yolunacak kaz olarak görmemiz gerekir. Bu insanların Türk ekonomisine büyük katkısı var. Bunu göz aradı etmemiz gerekiyor. Türk ahlakına ve gelenek ve göreneklerine göre davranmalıyız. Bunun devamı olduğu düşünülmeli. Bunu artık Türk halkı aştı ve bunu da alıştılar öyle zannediyorum.” dedi

TDİ AŞ Genel Müdürü Burhan Külünk ise, Akdeniz çanağındaki gelişmelerden dolayı bu yıl daha fazla gemi ve yolcu beklediklerini belirtti.

İstanbul’a geçen yıl kruvaziyer sezonu içerisinde485 gemi ile 503 bin 115 turist geldi. Bu sayının bu yıl 600 gemi ile 800 bin yolcu olması bekleniyor.

Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]