Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Kiev’deki uluslararası kermeste en çok yardımı Türkiye topladı

Ukrayna’daki dış misyon şefleri ve yabancı işadamları eşlerinin üye olduğu, Kiev Uluslararası Kadınlar Kulübü (IWCK)’nün düzenlediği kermeste Türkiye standı en yüksek yardımı topladı.
Hafta sonu Kiev Expo Plaza’da gerçekleşen yardım amaçlı kermese Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği de katıldı. Çeşitli yardım faaliyetleriyle dikkat çeken IWCK’nin kermesine Ukrayna’da faaliyette bulunan bazı Türk firmaları da Türkiye Büyükelçiliği bünyesinde bağışlarda bulundu.

Ülkedeki Türk şirket temsilcilerinin de bağışlarıyla Türkiye standında 20 bin 500 dolar gelir elde edildi. Türkiye topladığı nakdi yardım ile kermese katılan 47 ülkeyi geride bıraktı. Türkiye en çok yardım toplayan ikinci ülke Almanya’ya bile yaklaşık 5 bin 500 dolar fark atması organizatörleri şaşırttı.

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türk bayraklarıyla donatılmış standa son satış yapılana dek bekledi ve gönüllüler gibi hayır satışlarına destek oldu.

Kermesin organizasyonunu üstlenen Feruza Samsar, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı açıklamada bu başarının Türk ekonomisinin durumunun bir yansıması olarak değerlendirdi. Büyükelçinin eşi Feruza Samsar; “Ben çok iyi bir iş yaptığımız zannediyorum. Türk işadamlarına, Türk şirketlerine çok teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyoruz. İnşallah gelecek yıl daha iyi olacağız.”şeklinde konuştu.

Ülkedeki birçok diplomatın hazır bulunduğu kermesi Büyükelçi Samsar, Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Eynulla Medetli ve Pakistan’ın Kiev Büyükelçisi Ahmad Navaz Salim Mela ile birilikte gezdi.

Kermes çerçevesinde Türkiye Büyükelçiliği bir de çekiliş yaptı. Sadece muhtaçlara yardımla kalmayan Türkiye ekibi yardımsever iki ayrı çifte Türkiye tatili ayrıca; THY’den uçak bileti, Günsel’den otobüs biletleri, Bellona’dan yatak odası takımı, Beko’dan bir buzdolabı, Sinbo’dan infrared ısıtıcı, elektrik süpürgesi, ekmek makinesinin yanı sıra çok sayıda elektronik ev aleti hediye etti.

Bu kermesle birlikte Azerbaycan ve Ukrayna halkları arasındaki işbirliğini geliştirmeye hizmet ettiklerini belirten Eynulla Medetli Cihan’a yaptığı açıklamada; “Güzel bir teşebbüstür çünkü bu hayır pazarında toplanacak paralar, malzemeler çocuklar ve ihtiyaç sahiplerine harcanacak. Burada bir katkımız olmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Büyükelçi Samsar ise; “Kardeşim Azerbaycan Büyükelçisi Eynulla Bey ve Pakistan Büyükelçisi ile beraber fuarı geziyoruz. Kiev Uluslararası Kadınlar Kulübünün organize ettiği 20. Kermes Ukrayna’da muhtaç çocuklara yardım için organize ediliyor. Türkiye olarak bu sene gayet büyük bir stantla katılıyoruz. Birçok Türk şirketimiz çok güzel destekler verdi. Ben özellikle Türk şirketlerine çok teşekkür ediyorum. Türk insanı her zaman sosyal projele için duyarlıdır. Burada bunu göstermiş olduk.” diye konuştu.

Azerbaycan ve Türkiye büyükelçilikleriyle çok iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ifade eden Pakistan Büyükelçisi Salim Mela, bu yardım kermesini organize edenlere teşekkür etti.

Türk standında tekstil ürünleri büyük ilgi gördü. Türk tekstil ürünlerinden oluşan bir de defile düzenlendi.
Türk şirketlerince sağlanan ürünlerin satışından elde edilen gelirler kar amacı gütmeyen IWCK tarafından yardım amaçlı kullanılacağı belirtildi.

1992 yılında kurulan ve Ukrayna halkına hizmet amacı taşıyan IWCK’nin 47 ülkeden yaklaşık 400 üyesi bulunuyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

FOTOĞRAFLARI İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ….

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]