Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kırım’ın Küçük Kudüs’ü ziyarete açıldı

“Küçük Kudüs” adlı turistik güzergah ziyarete açıldı. Kırım’ın batı kıyısında bir şehir olan Yevpatoriya, bünyesinde barındırdığı İslam, Musevilik ve Hıristiyanlığa ait eserleriyle, anıtlarıyla “Küçük Kudüs” adıyla anılıyor. Bakanlar Kurulu’nun yaptığı basın açıklamasında, bu projenin UNESCO tarafından da desteklendiği, şehrin bu güzellikleri turistlere açıldığı bildirildi.

Yevpatoriya’nın Türk kültüründeki adı Gözlev. II. Katerina tarafından değiştirilmiş.

Turistik güzergahın merkezini yürüyerek gezilebilecek Karaim Caddesi oluşturuyor. Burada Kırım Tatar, Karaim, Türk, Rus, Leh kültürü açısından önemli anıtları görmek mümkün olacak.

Yine bu güzergahta ünlü Türk halk şairi Aşık Ömer’in yaptırdığı cami ve bir iddiaya göre kabri bulunuyor. Fakat Aşık Ömer’den caminin binası bugün özel şahıslara ait ve yazın gelen turistlere pansiyon olarak kiraya veriliyor.

Ayrıca iki Karaim mabedi, iki havra, Evanjelist Hıristiyan Evi, İstanbul’da ölen Polonya Milli Şairi Adam Mitskeviç’in konakladığı ev, hamamlar ve Kırım Hanlığı zamanından kalma kale kapısı da yine burada ziyaretçilerini bekliyor.

Karaim Caddesine yakın bir noktada Han Camii, Aziz Nikola Külliyesi, Mevlevihane, Ermeni kilisesi Surb Hikogayos yer alıyor.

Mimar Sinan’ın Ukrayna topraklarındaki tek eseri Cuma Camii de yine Yevpatoriya’dadır.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]