Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko’dan, Saakaşvili’ye ilk talimat: Oligarşi iktidarını bitir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, danışmanı eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’yi, Ukrayna vatandaşlığına alması akabinde Odesa Bölgesi’ne vali olarak atadı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesinde 29 Mayıs 2015 tarihli 301 numaralı Ukrayna vatandaşlığına ilişkin kararnamede; Kiev’de ikamet eden 1967 yılı Gürcü doğumlu Mihail Saakaşvili’nin Ukrayna devleti menfaatleri için vatandaşlık verildiği bildirildi.

Poroşenko daha sonra 30 Mayıs 2015 tarihli 303 numaralı kararname ile Odesa Valisi İgor Palitsa’yı görevden alarak yerine 304 numaralı kararnameyle Saakaşvili’yi yeni Odesa Valisi olarak atadı.

Odesa’ya çalışma ziyareti yapan Poroşenko’nun, Saakaşvili’den, ilk olarak Odesa’daki Oligarşi iktidarını bitirmesini istedi. Odesalılar ile valilik binası önünde bir araya gelen Poroşenko, vatandaşlara beraberindeki Saakaşviliyi göstererek; “Saakaşviliyi tanıyor musunuz?” diye sordu. “Evet” cevabına karşılık olarak ise Poroşenko, “O’nu Odesa’ya getirdim ve Odesa’da kalacak.” dedi. Odesa’da ellerinde “reform” dövizleri taşıyan çok sayıda vatandaş Saakaşviliyi selamladı.

Saakaşvili’ye verdiği oligarşiyi bitirme talimatını Twitter hesabından da takipçileriyle paylaşan, Poroşenko, Ukrayna’da oligarşinin iktidarının yerini disiplinin alacağı mesajını verdi.

Odesa’nın mali yapısının güçlendirilmesini isteyen Poroşenko, Odesalılara da Kremlin’in provokasyonlarına gelmediği ve barış iklimini sağladığı için teşekkür etti.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]