Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kehkeşan professsörü!

Memleketimde sakin bir sabah elime gazete alıyorum;

“Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, her sabah Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nün kapısında nöbet tutuyor. Elinde makine, başörtülü öğrencilerin fotoğrafını çekiyor. Başı açık öğrencileri okula alırken, başörtülülere kapıyı kapatıp, bu şekilde içeri giremeyeceklerini söylüyor.”

Anaaa o ne! Biz yıllardır diyorduk ki; “Türkiye uzaya çıkacak ama roketlerimiz başörtüsüne takıldı” diye meğer hakikatmiş.

Soyadı gibi artık pek ünlü olan hocamız (diyorum ama gerçek hocalar hakkını helal etsin ne diyeceğimi şaşırdım prof. demek de istemiyorum onun yerine professsör diyeceğim) elindeki geniş açı (17-55 mm Wide Angle Zoom) fotoğraf makinesi ile her biri bir yıldız bir gezegen olan ablalarımızın peşine düşmüş.

‘Beşer şaşar’ derler Professsörümüz kafasını gökyüzüne kaldırsaydı ya. Sözüm Kemalist düşüncedeki bu Professsör Pekünlü hocamız  Mustafa Kemal’in “İstikbal göklerdedir” şeklinde dünyaya ışık tutacak bu sözünü de anlamamış.

Ve bu haldeki bir adam professsör olmuş?

Merak ediyorum adam fişleyerek adam yiyerek mi oldu? Ya değilse ne astronomi ne uzayı!

Professsör Pekünlü size naçizane bir fotoğrafçı olarak tavsiyem o elindeki geniş açıyı bırak, 1000-10000 mmlik bir dar açı al (hem düşünce yapına hem de mesleğine uygun) ve Kehkeşanlara yönel.

Ya değilse senin verdiğin ilminin başı açığa da faydası olmaz.

Zaten senin dersine giren bütün öğrencilere de yazık. Sen onca sınavı geç, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nü kazan profffessssörün dışarıda röntgencilik yapsın.

Olacak iş değil.

Bir diğer nokta da bu tip insanların dilindeki şu laflar; örümcek kafalı, yobaz, gerici, bozuk zihniyet, geri kafalı…

Eee… ne olacak hırsız herkesi hırsız zannedermiş. Bu tipler de herkesi kendi gibi düşündüklerinden bunları söylüyor olsa gerek.

Her neyse bir kere daha anlaşıldı ki Türkiye başörtüsü meselesini çözemeden uzaya çıkamaz.

Kehkeşanlara ulaşamaz.

Çözse de bu kadro ile anca denizyıldızlarını çeker…

Ukrayna’nın yaptığı roketlerle uydu göndermeye devam eder…

 

YUNUS ERDOĞDU | KİEV

[email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]