Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Foto Galeri] Lugansk’ta Türkiye haftası düzenlendi

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 825 kilometre doğusundaki Lugansk şehrinde Türkiye haftası düzenlendi. 1 Mart’ta başlayan Türkiye haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Lugansk Milli Üniversitesi’nde (LNU) düzenlenen hafta kapsamında Türk Merkezi İnteraktif Sınıfı’nın açılış da yapıldı. Sınıfın açılış törenine, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç de katıldı. Meriç, Lugansk Milli Üniversitesi’nin 90’ıncı kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yetkilileri kutladı. Büyükelçi Meriç, merkezin başarılarından ötürü Türkçe Öğretmeni Melike Bahar Tike Tetik’e ve Merkez Müdürü Uğur Tetik’e teşekkür belgesi verdi. Meriç burada yaptığı konuşmada, Türkçe’nin bu coğrafyada her geçen gün öneminin arttığını belirterek, öğrencilerin mezun olduklarında Türkiye’de veya Kiev’deki Türkiye Büyükelçiliği’nde çalışabileceklerini söyledi.

Türkçe bilen yeni neslin gelecekte iki ülke arasında önemli bir köprü oluşturacağını ifade eden Meriç, Türkiye ile Ukrayna arasında dostluğun bu gençler sayesinde pekişeceğini vurguladı. Türkçe öğretmeni Melike Bahar Tike Tetik ise “Büyükelçimizin merkezimize ziyareti ve yeni sınıfımızı açması bize güç verdi. Bundan sonra daha da fazla çalışarak öğrencilerimize Türkçeyi öğretecek ve Türkiye kültürünü anlatacağız. Kendisinin ziyaretinden çok büyük bir onur duyduk.” dedi.

Merkez Müdürü Uğur Tetik ise; ” Türkiye Haftası kapsamında; konferans, sohbetler, müzik konserleri, şiiri sunumları, filmi gösterimleri ve ebru sergisi ile Türk kültürünü daha iyi tanıtmayı amaçladık. Büyükelçimizin gelişi ile bu hafta daha büyük bir anlam kazandı.” şeklinde konuştu.

“TÜRKÇE BİRİNCİ YABANCI DİL STATÜSÜNDE OLACAK”
LNU Mütevelli Heyeti Başkanı Vitaliy Kurilo konuşmasında Büyükelçi Meriç’e ziyaretinden dolayı şükranlarını sundu. Vitaliy Kurilo, Türkiye Merkezi İnteraktif Sınıfı’nın hazırlanmasında emeği geçen, hayırsever Türk işadamları, Erdal Tontu ve Aziz Dinçer’e teşekkür etti.

Türkçenin üniversitelerinde gelecek yıl yabancı diller içerisinde birinci dil olarak okutulacağı müjdesini de veren Kurilo, bu konuda çalışmalarından dolayı Dil Pratikleri Bölüm Başkanı Natalya Fediçiva’ya da teşekkür etti.

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]