Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç ve Berdimuhamedov Aşkabat’ta görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, eski Sovyet ülkelerinin bir çatıda toplandığı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları zirvesine katılmak üzere Türkmenistan’a gitti.

Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov Aşkabat’ta bir araya geldi. Liderler görüşme esnasında iki ülke arasındaki işbirliği gelişimini ele aldı.

Görüşmede Yanukoviç: “Dünyada ekonomik durum gittikçe zorlaşıyor. Ukrayna ve Türkmenistan arasındaki ticari ekonomik işbirliğini daha aktif hale getirmemiz lazım. Bu çerçevede iki ülke arasında serbest ticaret bölgesi kurulmasının ülke ekonomilerine katkı sağlayacağına şüphem yok.” dedi.

Berdimuhamedov ise iki ülke arasında dostane ilişkilerin gelişerek devam edeceğine olan inancını ifade etti. Berdimuhamedov: “Bizler ileride de ilişkilerimizi sağlamlaştıracağız. Karşılıklı güven ve anlayış içerisindeyiz” diye konuştu.

İkili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi konusunda fikir birliği sağlayan iki lider, Türkmenistan ve Ukrayna arasındaki iktisadi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi, ticaret hacminin arttırılması konusunda da mutabık kaldı. Türkmenistan temasları çerçevesinde Yanukoviç’in, bir dizi anlaşma da imzalanması bekleniyor.

Öte yandan başkent Aşkabat’ta bugün BDT liderleri zirvesi başladı. Üye ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinin yanı sıra güvenlik, çevre ve kültür gibi birçok konu ele alındı. Liderlerin uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda, güvenliğin arttırılması, terörle mücadele gibi konular masaya yatırıldı. Ayrıca, dönem başkanlığı sona eren Türkmenistan, BDT dönem başkanlığını Belarus’a devretti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]