Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Ukrayna karantinada, işte Kıyiv’deki son durum!

Ukrayna hızla yayılan koronavirüs nedeniyle karantina tedbirleri alıyor.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, bugün ülke genelinde karantina alınması konusunda bir karar yayınladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, başkent Kıyiv ve Çernivtsi’deki eğitim kurumlarının üç hafta boyunca en az Mart ayı sonuna kadar karantina altına alınması, 200’den fazla kişinin katılacağı etkinliklere sınırlama getirilmesi, spor müsabakalarının seyircisiz ve sadece uluslararası kurumların onayıyla düzenlenmesi kararı aldı.

Bakanlar kurulu kişisel korunma araçlarının satın alınması için 100 milyon griven (yaklaşık 3 milyon 900 bin dolar) ayırdı. Ayrıca Borispol Havaalanı’nda uzaktan tarama için kızılötesi ekipman satın alınmasına karar verildi.

1 Haziran’a kadar, nüfusu korumak için gerekli malzemelerin sağlanması için maske, önlük, gibi korucuyu ürünlerin ihracatını yasaklandı.

BAŞKENT KIYİV KARANTİNADA

Daha önce Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, başkentte kısmi karantina uygulandığını açıklamıştı. Şu ana kadar Ukrayna’da bir Kovid-19 vakası tespit edildi. Başkent Kıyiv, henüz koronavirüs vakası kaydedilmedi.

Başkentte Kıyiv’de şimdilik; yüksek öğrenim kurumları, lise ortaokullar ve anaokulları tatil edildi, sanat, spor okullarında eğitim geçici durduruldu, kamuya açık etkinliklere özellikle konserler, konferanslar, film gösterimleri iptal edildi, kapalı alışveriş merkezlerinin eğlence merkezleri ve eğlence alanları kapatılması gibi önleyici tedbirler alındı.

Kısıtlamalar Mart sonuna kadar geçerli olacak. Aynı zamanda, toplu taşıma her zamanki gibi çalışmaya devam edecek.

Kıyiv yetkilileri, şehirde bir koronavirüs tespit edildiği takdirde metronun kapatılabileceğini söylemişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]