Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşte Kiev’in merkez ilçelerinin yeni belediye başkanları listesi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç kısa bir süre önce Kiev Belediye Başkanı Leonid Çernovetskiy’i görevden alarak, yerine Aleksandr Popov’u atamasının ardından şimdide yayınladığı bir kararname ile Kiev’in bütün ilçelerinin belediye başkanlarını topluca görevden aldı.

Cumhurbaşkanı yayınladığı kararname ile başkent Kiev’in; Şevçenko, Obolon, Peçersk, Podol, Svyatoşen, Solomenskiy, Dniprovskiy, Desnyasnkiy, Darnitskiy ve Goloseevskiy ilçelerinin seçimle iş başına gelen belediye başkanları görevlerinden alarak yerlerine yenilerini atadı.

Yapılan değişiklikle birlikte; Peçersk Belediye Başkanı Sergey Suşenko, Şevçenko Belediye Başkanı Sergey Zimin, Obolon Belediye Başkanı Vasiliy Anton, Podol Belediye Başkanı Petr Matvienko, Svyatoşen Belediye Başkanı Sergey Ryumşin, Solomenskiy Belediye Başkanı İvan Sidorov , Dniprovskiy Belediye Başkanı Aleksander Şevçuk , Desnyasnkiy Belediye Başkanı Viktor Jerebnük, Darnitskiy Belediye Başkanı Sergey Vitkovskiy ve Goloseevskiy Belediye Başkanı Aleksandr Neznal oldu.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç göreve gelmeden önce, Kiev’de belediye başkanı halk tarafından seçilirken, 7 Eylül 2010 tarihinde yapılan değişiklik ile Başkent Kiev Belediye Başkanı, Kiev belediye meclisi ve Kiev’in merkez ilçelerinin belediye başkanlarını atama yetkisi devlet başkanına verildi.

Öte yandan Ukraynalılar 31 Ekim’de sandık başında giderek kendilerini yönetecek olan belediye başkanları, il meclis üyeleri, muhtarlarını seçmek için oy kullanmıştı.

 

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]