Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Ukrayna’daki gurbetçiler Kurban Bayramı’nı coşkuyla kutladı

Mehmet Samsar, Türk okulu öğretmenleriyle bayramlaştı...

Ukrayna’da faaliyet gösteren Uluslararası Meridyen Eğitim Kurumları, Kurban Bayramı münasebetiyle başkent Kiev’de bayramlaşma programı düzenledi.

Bayramlaşma programına; Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Kamu Konseyi Başkan Yardımcısı Vyaçeslav Budenko, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği ve Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçiliği mensupları, Türki cumhuriyetlerin vatandaşları, Türk işadamları ve bu ülkede eğitim gören çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Bayram namazı akabinde toplu bayramlaşma programına gelen davetlilere; kuzu haşlama, kavurma ve baklava çeşitleri ikram edildi. Bayramlaşma merasiminde en büyük sürpriz çocuklara yapıldı. Etkinliğe teşrif eden Nasrettin Hoca küçük çocukları çeşitli hediyeler ve içerisinde para bulunan harçlık zarfları ile sevindirdi.

Meridyen Okulu’nun Ukraynalı öğrencilerinde Olga Soroka’nın okuduğu ‘Bu Bayram da Gelemedim Anne’ şiiri duygulu anlar yaşattı. Okulun Türk öğrencilerden Zeynel Ayal ise Kurban Bayramı’nın anlam önemini anlatan Türkçe şiiri davetlilerin beğenisini kazandı.

Çocuklara özel oluşturulan alanda çocuklar balonlar ve şişme parkla eğlenceli zaman geçirdi. Büyükleri ise okul tarafından hazırlanan afiş önünde bayram hatırası fotoğrafı çektirdi. Bayramlaşma yerine gelenlere kesilen kurban etleri da dağıtıldı.

MERİDYEN OKULUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMI GELENEK OLDU
Bayramlaşma programında söz alan Uluslararası Meridyen Okulu kurucularından Ahmet Aydın, konuşmasına Kurban Bayramı programı davetine icabet eden bütün konuklara teşekkür ederek başladı. Ahmet Aydın; “Bu özel zaman dilimlerinde insanları tarifi imkânsız bir mutluluk coşku duygusu sarar. Kiev’de 12 yılını tamamlayan Meridyen Eğitim Kurumları olarak bizler tüm kamuoyunu tüm dostlarımızı, bizi sevenleri bir araya getirerek bu coşkuyu paylaşıyoruz.” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Kamu Konseyi Başkan Yardımcısı Vyaçeslav Budenk ise programda; “Ukrayna Dışişleri Bakanlığı adına bütün Müslümanların Kurban Bayramını kutluyorum. Hayatınız boyunca şimdi olduğu gibi bir arada huzurlu ve sevinçli olmanızı temenni ediyorum. Bugün bu bayramda açık yüreklilikle herkesi davet ettiniz hepinizi Kurban Bayramı vesilesiyle tekrar kutluyorum.” şeklinde konuştu.

‘GELENEKLERİNE, DİLİNE, DİNİNE, BAĞLI YENİ NESİLLER YETİŞTİRİN’
Davetlilere hitap eden Büyükelçi Mehmet Samsar; “Yurt dışında bayramlar bazen biraz daha buruk geçiyor. Çünkü sevdiklerimizden, ailelerimizden uzaktayız ama burada biz bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içinde daha nice bayramlara ulaşacağız inşallah. Bugün bu organizasyonu düzenleyen Meridyen Okulları Yönetimine, öğretmenlerine ve müdürüne çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]