Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Daha genç görünmek elinizde

Yaşlanmak herkes için kaçınılmaz bir süreçtir. Yaşlanma sürecinde daha genç görünebilmek için belirli alışkanlıklara uyum sağlamanız ve aşağıdaki maddeleri uygulamanız yeterli.

1. Ağırlık ve egzersiz ekipmanları: Genç kalmak ve görünümünüzü iyileştirmek için haftada 4-6 kez spor yapmalısınız. Terleme bölümleri DNA’nızı genç tutuyor, gerçek yaşınızdan daha genç görünmenizi sağlıyor. Her gün yarım veya 1 saat arasında spor yapın. Ağırlık kaldırdığınız zaman bunu ard arda yapmayın. Kaslarınızın onarılması ve gelişmesi için zaman tanıyın.

2. Güneş kremi ve güneş gözlüğü: Yaşlılık sürecini ya da etkilerini azaltmanın en önemli yollarından biri de güneş kremi kullanmak ve güneş parlak olmasa da her dışarı çıktığınızda güneş gözlüğü takmaktır. Bunların ikisini bir arada uygulamak, zaten var olan kırışıklıklarınızdan kurtulmanızı sağlamaz, ancak oluşacak yeni cilt hasarlarından sizi koruyabilir. Eğer dışarıda uzun zaman geçirecekseniz, sabah güneş kremi sürün ve gün içinde sık sık bunu tekrarlayın. Sarışın erkeklerin en az 30 faktör ve üstü güneş kremi kullanmaya ihtiyacı varken, koyu tenli erkekler ise 15 ya da 20 faktör güneş kremi kullanabilirler. Güneş gözlüklerinizi ise zararlı UV ışınlarını etkili bir biçimde engelleyen güvendiğiniz markalardan satın alın.

3. Büyük yatak: Vücudunuz uyku sırasında tamir oluyor. Sadece birkaç gün uykusuz kalmanız halinde gözlerinizde koyu halkalar, kızarmalar oluşur ve genellikle süzgün bir görünüme sahip olursunuz. Uykunuz ön planda olmalı. Üstün sırt desteği sunan yatak, uykunuzu almanıza yardımcı olur.

4. Yeniden kullanılabilir su şişesi: Vücudun susuz kalması kavruk ve kırışıklık dolu bir cilde yol açıyor. Gözlerinizin etrafında görünen ve yok olan çizgiler fark ettiyseniz, bu yeterince su içmediğiniz anlamına geliyor. Genç cilt hücreleri için su zorunludur. Hücrelerin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için günde 8 bardak 200 ml sıvı tüketmelisiniz. Aktif olan erkekler, daha fazla su tüketmeliler. İhtiyacınız olan su miktarını ölçmek için yeniden kullanılabilir su şişesi alın, sabah doldurun ve gün boyunca birer yudum için. Plastik olmayan şişeleri tercih etmelisiniz.

5. Antioksidan nemlendirici: Yaşlanırken cildiniz daha kuru hale geliyor. Antioksidanlarla dolu nemlendirici sadece epidermin üst tabakalarını ıslatmaz, ayrıca cildin elastikiyetini korumada hücrelerin içine besleyici içerikler pompalar. Polifenolik bir bileşik olan resveratrol, A, C ve E vitaminlerinden yüksek dozda içeren bir nemlendirici bulabilirsiniz. Bu nemlendirici sabah ve akşam yatmadan önce olmak üzere 2 kez uygulayın.

6. Göz kremi: Göz kremi, gözleriniz etrafındaki kırışıklıkların ilk olarak göründüğü, hassas ve ince cilt tabakasını beslemek ve nemlendirmek için tasarlanmıştır. Sabahları ve gece yatmadan önce göz kreminizi sürün. Parmaklarınızı yarım daire şeklinde vurdurarak gözünüz altına burnunuza doğru ve kaşlarınızın üstüne doğru yaydırın. Gözaltı torbalarınızdan kurtulmak ve yorgun gözlerle uyanmamak için bu ürünü buzdolabında muhafaza edin.

7. Kaliteli tıraş bıçağı ve tıraş kremi: Grileşmiş sakallar daha yaşlı erkekler için iyi görünse de, 45 yaş altı için yaşlanma belirtileridir. Temiz bir tıraş gençliğin diğer işareti olan yumuşak bir ciltle bağlantılıdır. Sakallarınızın uzama hızına bağlı olarak, her gün ya da haftada bir kez tıraş olmalısınız. Süper yumuşak bir cilt için, kaliteli bir tıraş bıçağına ve yumuşatıcı içeren tıraş kremini satın alın.

8. Exfoliant: Ölü cilt hücrelerini soyan ve gözeneklerin tıkanmamasına yardımcı olan bir üründür. Böylece, cildiniz daha parlak ve genç görünüyor. Cilt hücrelerinin devretmesi yaklaşık 28 gün sürüyor. Bu nedenle, bu ürünü ayda 2 defadan fazla kullanmayın. Ürünü satın alırken, cildinizi tahriş etmeyen ürünü seçin. Daha olgun bir cilt için alfa ya da beta hidroksil asit içeren exfoilant tercih etmelisiniz.

9. Multivitaminler: Vitaminler, vücudunuzun kendi üretemediği mikro besinlerdir. Bu nedenle dış kaynaklardan alınması gerekiyor. Bu mikro besinler hücrelerinizi besleyerek içeride çalışıyorlar, yeterli miktarda tüketildiğinde sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlıyorlar. Ayrıca, bazı vitaminler zararlı serbest radikalleri etkisizleştirerek hücresel hasarı önlüyor ya da tamir ediyor. En iyi vitamin alma yolu bol bol taze çiğ meyve ve sebze yemektir. Ancak yemek hazırlamak için zamanınız yoksa her gün bir multivitamin alabilirsiniz.

10. Saç canlandırıcı krem: İnce saçlarla savaşmak için yapılan ürünler, saç derisini saç üretimine teşvik ediyor ya da saçlarınızı iyileştirerek saçınızın daha gür ve dolgun görünmesine yardımcı oluyor. Bu ürünleri, saçlarınız dökülmeye başladığı zamanlarda hemen uygularsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Kullanım sıklığı üründen ürüne göre farklılık gösteriyor. Düzenli olarak kullanırsanız, iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Zaman Online

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]