Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de Haydar Aliyev’in büstü açıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Azerbaycan Büyükelçiliği’nde merhum lider Haydar Aliyev’in büstü açıldı. Büstün açılışı Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçisi Eynullah Medetli ve Türkiye’nin Kiev Büyükelçi Mehmet Samsar tarafından yapıldı.
Büyükelçilik’te Haydar Aliyev’in 89. doğum günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe; Ukraynalı ilim adamları, Azeri diasporasının önde gelen isimleri ve Azerbaycan büyükelçiliği çalışanları katıldı.

Azerbaycan ve Türkiye büyükelçiliğinin çelenk bıraktığı büste, açılışına katılan davetliler ise çok sayıda gül ve karanfil bıraktı.

Eynullah Medetli, Aliyev törende yaptığı konuşmasında, bağımsız Azerbaycan devletinin kuruluş sürecinde Aliyev’in üstlendiği rolü anlatı. Dünyanın muhtelif ülkelerinde yaşayan 50 milyonun üzerinde Azerbaycanlının bir mefkûre altında birleşmesi adına Aliyev’in üstlendiği görevi anlatan Medetli, Aliyev’in hatırasının her zaman yaşatılacağını ve hiç unutulmayacağını söyledi.

Azerbaycan Büyükelçiliği’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Mehmet Samsar ise Ukrayna ile Türkiye arasında kurulan işbirliğinde merhum Aliyev’in hizmetlerinin önemine vurgu yaptı.

Açılışta söz alan Ukrayna’nın eski Fransa Büyükelçisi, Yazar Yuriy Koçubey ise Haydar Aliyev’in Azerbaycan ve Ukrayna arasında yüksek stratejik işbirliğinin kurulmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

Azeri diasporasının önde gelenlerinin de söz aldığı etkinlikte merhum lider Aliyev anıldı. Haydar Aliyev, 2003 yılında 80 yaşında iken hayatını kaybetmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]