Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

[FOTO GALERİ VE VİDEO] Ukrayna’da okullar saldırıların gölgesinde açıldı

Başkent Kiev'deki, Türk ve Ukraynalı müteşebbislerce 2001 yılında açılan, Uluslararası Meridyen Okulu da, 1 Eylül Bilim Günü heyecanın yaşandığı mekânlardan birisi oldu.

Ukrayna’da okullar, Ukrayna Parlamentosu önünde dün düzenlenen ve 3 kişinin ölümüne, 141 kişinin de yaralanmasına sebep olan bombalı saldırının gölgesinde açıldı.

Ülkenin doğusundaki çatışmaların da ateşkese rağmen aralıksız devam ettiği Ukrayna’da bu sene yaklaşık 414 bin öğrenci ilk defa okullu olurken, yaklaşık 307 bin lise mezunu da üniversiteye merhaba dedi.

Başkent Kiev’deki, Türk ve Ukraynalı müteşebbislerce 2001 yılında açılan, Uluslararası Meridyen Okulu da, 1 Eylül Bilim Günü heyecanın yaşandığı mekânlardan birisi oldu.

Okul bahçesinde yapılan törende öğrenci velileri çocuklarını okuldaki ilk gününde yalnız bırakmadı. Öğrencilere başarılı, barış ve huzur dolu bir eğitim yılı dileyen, Meridyen Okulu Genel Müdürü konuşmasında öğrencilerinin 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde hayallerinin gerçekleşmelerini diledi. Okul öğrencilerince hazırlanan şiir ve dans gösterileri akabinde okulun en küçük öğrencisinin yeni eğitim öğretim döneminin ilk zilini çalması ile öğrenciler sınıflarındaki yerlerini aldı.

Ukrayna’da ikamet eden Türk veliler de okulun ilk gününde çocuklarını yalnız bırakmadı. Veliler; “Meridyen okulunu bulunmaz bir nimet.” şeklinde değerlendirirken, sınıfları dolduran Ukraynalı ve Türk öğrenciler okullarını çok sevdiklerini dile getirdi.

BAŞARILI BİR DÖNEM GERİDE KALDI

Dünya genelinde başarılarıyla dikkat çeken Meridyen Okulu 2014 – 2015 eğitim döneminde; Kiev çapında 17 derece, Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması’nda 16 derece, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nde (IFLC) şarkı kategorisinde dünya üçüncülüğü, Ulusal Greenwich Olimpiyatı’nda 7 derece, Kazakistan ve Romanya’daki uluslararası bilgisayar proje yarışmalarında 2 derece aldı. Ayrıca, Kiev İl Eğitim müdürlüğünün düzenlediği sunum yarışmasında başarılı bir şekilde Türkiye’yi tanıtan Meridyen Okulu şehir ikincisi oldu. Birçok festivalde gönüllü bir şekilde Türkiye tanıtımı yapan Meridyen Okulu’nun mezunlarının yüzde 100’ü üniversiteye yerleşti. Başarılı okulun bu sene de birinci sınıflarına kapasitesinin üstünde kayıt gerçekleşti.

YUNUS ERDOĞDU | KIYİV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]