Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye Kuzey Irak’ta Kandil ve Zap’ı 15 uçakla vuruyor!

Hakkari’nin Çukurca ilçesinden gelen şehit haberinin ardından Diyarbakır 2’nci Taktik Hava Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16 savaş uçakları Kuzey Irak’taki PKK üslerinden Kandil ve Zap bölgelerine bomba yağdırdı. Kandil’de PKK’nın lider kadrosundan Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın da bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır’dan saat 20.00 sıralarında kalkan savaş uçakları Heron’ların tespit ettiği alanları vurmaya başladı. Vurulan hedefler arasında PKK’nın ve PJAK militanlarının denetimindeki Kandil, Metina, Zap, Sideka, Hakurke ve Hinere bölgeleri olduğu öğrenildi. Kuzey Irak’taki yerel kaynaklar, gün boyu yapılan yoğun keşif uçuşlarından sonra bu akşam saatlerinde savaş uçaklarının PKK’nın bulunduğu alanlarda alçak uçuş yaptığını doğruladı. F-16 savaş uçakları, PKK’nın önemli üstlerinden olan Kandil bölgesinde bulunan Kozine, Zergele, Dola Akoyan, Dola Balayan, Suredi, Şehit Harun ve Şehit Rojhat kırsalını bombaladığı bildirildi.

Hava saldırısının 14 uçakla 2’şerli kol halinde yapıldığı öğrenildi. Hava saldırısı öncesi Kuzey Irak’taki tüm bölgede elektriğin kesildiği belirtiliyor. Kandil’in yanı sıra Zap’taki bazı alanların da vurulduğu haberleri alındı. Türk savaş uçaklarınca daha öncede birçok kez bombalanan Kandil’de PKK’nın önemli haberleşme merkezi de bulunuyor.

F-16 savaş uçaklarının sivil hedeflere zarar vermemek için lazer güdümlü füzeler kullandığı öğrenildi. Uçakların hedefleri bombaladıktan sonra üstlerine geri döndükleri bildirildi.

Türk savaş uçakları, Irak’ın kuzeyindeki Zap ve Kandil bölgelerini bombalarken, terör örgütünün sınır hattındaki kampları top ve obüslerle ateş altına alındı. Edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK’nın Balkayalar ile Hakurk’ta bulunan unsurları, Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Taburu’ndan top atışına tutuldu.

AZİZ İSTEGUN – DİYARBAKIR – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]