Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

MHP’liler Rus bayrağı açıp Moskof marşı çaldı, Ukrayna Büyükelçisi tepki gösterdi: Alanya’da Ukranyalı turist artık istenmiyor mu?

Daha dün ata binip Moskova’ya yürüyen MHP’liler, şimdi de Moskof marşı çalarak sokak sokak gezdi.

Türkiye’nin sözde milliyetçileri Moskof zulmünü unutup Türk ve Müslüman katliamı yapan Kızıl Ordu kostümü ve Rus bayrağıyla şov yaptı.

Antalya’da Alanya ilçe Belediyesi’nin Nazi Almanyası’nın, Sovyet Rusya güçlerine karşı 2. Dünya Savaşı’nda yenilgisinin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Günü’nde, gerçekleştirdiği etkinlik Ukrayna Büyükelçisi’nin tepkisine neden oldu.

MHP’li Alanya Belediyesi, çok bilinen bir Sovyet Rus şarkısını belediye aracı üzerinden megafonla tüm ilçeye duyurdu. Söz konusu olaya Türkiye’nin Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga tepki gösterdi.

Belediye’ye ait araçtan dünyaca ünlü Sovyet şarkılarından biri olan “Katyuşa” çalındı. Şarkı, üzerinde Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de olduğu aracın üzerinden megafonla tüm ilçeye çalınırken, Andriy Sıbiga duruma tepki gösterdi.

Sıbiga sosyal medyadan şarkının çalındığı videoyu paylaşarak, “Alanya’daki Türk dostlarımızın yanıltıldığını düşünmek istiyorum. Alanya Belediyesinin provokatif eylemi desteklemesi milyonlarca Ukraynalıların duygularına saygısızlık göstergesidir. Gerçekten güzel Alanya’da Ukranyalı turist artık istenmiyor mu?” diye yazdı.

Sovyetlerin, İkinci Dünya savaşında Kırım Tatar soykırımı ve sürgününü yaşayan Kırım Tatarları da Büyükelçi Sıbiga’ya destek çıktı.

Rusya, müttefiki Ukrayna’ya saldırarak, Kırım’ı işgal etti. Halen ülkenin doğusunda ise terör faaliyetlerine destek vermeye ve teröristleri himaye etmeye devam ediyor.

Kısa süre önce İdlib’de 36 kahraman Türk askerini şehit eden Ruslar, aynı zamanda hala Kırım yarımadası başta olmak üzere Türk topraklarında işgalci konumunda bulunuyor. Rusya ile ilişkilerde içinde bulunulan durumun göz ardı edilmesinin yanı sıra ilçeyi gezerek şarkılar söyleyen Rusların Türk katili Stalin’in dönemine ait askerî üniformalar giymesi de dikkat çekti. Zira Stalin, bugün kutlamalara konu olan o yıllarda milyonlarca Türk’ün ölüm ve sürgün fermanlarını imzalayarak tarihe birer utanç vesikası olarak geçen katliamlara neden olmuştu. Dolayısıyla bu skandal tablonun oluşmasına izin veren yetkililere sosyal medya platformlarında birçok kullanıcı tepki gösterdi.

SOVYET MARŞININ HİKAYESİ
1938 yılında Matvey Blanter tarafından bestelenen ve Mikhail Isakovsky’in sözlerini yazdığı Katyuşa Marşı, Katyuşa adlı bir kadını anlatır. 2. Dünya Savaşı’yla birlikte Nazilerin saldırısına göğüs geren cephedeki askerler arasında son derece popüler bir şarkıya dönüşen Katyuşa, Kızıl Ordu tarafından kullanılan BM-8, BM-13 ve BM-31 roket sistemlerinin gayriresmî adı olmuştur.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]