Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Brüksel’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Brüksel'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Brüksel’e yaptığı çalışma ziyareti sırasında Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği destek için Aliyev’e teşekkür etti ve yasadışı olarak gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması sürecine Azerbaycan’ın dâhil olma ihtimalini dile getirdi.

Rusya’da yasa dışı gözaltında tutulan başta Kırım Tatarları olmak üzere Ukrayna vatandaşlarının serbest bırakılması konusu benim en önemli önceliklerimden biri diyen Volodımır Zelenskıy, “Bu konunun çözülmesi konusunda behemehâl yardımınız için size minnettar olacağım” şeklinde konuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Aralık 2019’da Azerbaycan’a yaptığı ziyarette varılan anlaşmalar nedeniyle iki ülke arasındaki ikili işbirliğinin yoğunlaştığını kaydetti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Şubat 2022’de Ukrayna ile Azerbaycan ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıl dönümünün kutlanacağını hatırlattı. Bunu bağlamda Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Türkiye Reisicumhuru Recep T. Erdoğan’ın da katılımıyla üç lider birlikte Şubat ayında Kıyiv’de bir zirve yapılmasını önerdi.

Volodımır Zelenskıy ayrıca, iki ülke arasındaki işbirliğinin nakliye ve lojistik potansiyeline, özellikle de malların demiryolu ve deniz taşımacılığı kullanılarak Avrupa – Kafkaslar – Asya güzergâhında transit geçişine yönelik çalışmaların yoğunlaştırılması ihtiyacına odaklandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Büyük İnşaat” Ulusal Programı kapsamında karayolları ve ulaşım kavşaklarının yapımında Ukrayna ile Azerbaycan şirketleri arasındaki olumlu işbirliği tecrübesine de değindi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]