Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kırım

Kuleba ile Linde: Ukrayna krizini görüştü

Ukrayna krizi, İsveç'in dönem başkanlığında da AGİT için önceliğini koruyor

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde görüştü.

AGİT Dönem Başkanı ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, 19 Ocak’ta Ukrayna’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Kuleba, konuk Bakan Linde’yi Dışişleri Bakanlığı binasında ağırladı.

Linde ziyarete ilişkin fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı.

Kuleba ile Linde görüşmesinde, işgal altında bulunan Ukrayna topraklarındaki güvenlik durumu ve Rusya ile Ukrayna arasında devam eden silahlı çatışmayı barışçıl yollarla çözme çabaları ele alındı.

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonunun, işgal altında bulunan Kırım’daki durumun uzaktan izlenmesini başlatması gerektiğini söyleyen Kuleba, AGİT Özel Gözlem Misyonunun yetkisinin tüm Ukrayna topraklarını kapsadığını vurguladı.

Kuleba özellikle, AGİT Özel Gözlem Misyonunun, artık işgal edilen Kırım’daki durumu uzaktan izlemeye başlaması gerektiğine dikkat çekti.

“İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’A ENGELSİZ ERİŞİM SAĞLANMALI”
Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, AGİT Özel Gözlem Misyonu personeli için, 16 Aralık 2020’de onaylanan 75/192 numaralı “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol Kentindeki (Ukrayna) İnsan Hakları Durumu” başlıklı güncellenmiş Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararında belirtildiği gibi işgal altındaki Kırım’a engelsiz erişiminin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

“AGİT, TÜM OLANAKLARA SAHİP”
Kuleba, “AGİT Özel Gözlem Misyonu, Kırım’daki durumun uzaktan izlenmesi mekanizmasını başlatmak için tüm olanaklara sahip ve işgal altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar) kentindeki durumun uzaktan analizini yapabilir.” diye kaydetti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]