Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
TürkiyeVideo

[ÖZEL VİDEO] AKP’li vekil yandaşa milyarlarca dolar dağıttıklarını itiraf etti!

Kara para cenneti Türkiye!

Uzun zamandır konuşulan Türkiye’ye kaynağı belirsiz bir trilyon dolar kara para girişiyle ilgili iddiaların gerçek olduğu bizzat AKP rejiminin ekonomist vekili tarafından itiraf edildi.

AKP Bayburt Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Şahap Kavcıoğlu, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de yaptığı konuşmada milyarlarca dolar kredinin, binlerce kişiye dağıtıldığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Doğan Medya Grubunun, Ziraat Bankasının verdiği 675 milyon dolarlık krediyle satın alındığı iddialarına ilişkin araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Genel Kurulda HDP’nin araştırma önerisi, AKP’nin işine gelmeyen diğer öneriler gibi kabul edilmedi ama AKP Rejim’inin ülkeyi sömürdüğüne ilişkin önemli bilgiler ortaya çıktı.

Ziraat Bankasının medya patronlarına verdiği krediyi savunurken AKP Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, iktidarları döneminde yandaş şirketlere milyarlarca dolar kredinin nasıl dağıtıldığını meclis kürsüsünden anlattı.

SADECE BİR GRUBA 10 MİLYAR DOLAR!

Şahap Kavcıoğlu, “Sizler Türkiye’nin geldiği noktayı hala tahayyül edemediğiniz için, 675 milyon dolara takılıp kalıyorsunuz. Daha geçen Türkiye’de bir gurubun kullandığı kredilerin toplamı 10 milyar dolar. Türkiye, 851 milyar dolar gayrisafi yurt içi hasılaya sahip; kocaman, büyük, dünyanın en büyük 15-16’ıncı ülkesi. Gidin araştırın bütün bankalarda 675 milyon dolar büyüklüğünde bir sürü kredi var.” dedi.

AKP Bayburt Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Şahap Kavcıoğlu

BİLMİYORSUNUZ CAHİLSİNİZ! MİLYARLAR DAĞITTIK!
Samanı Bulgaristan, eti Sırbistan, zeytinyağını Tunus’tan, doğal gazı Rusya’dan ithal eden ülkenin kaynağının nereden olduğunu belirsiz milyarlarca doları nasıl dağıttıklarını anlatmaya Kavcıoğlu şöyle devam etti: “Bilmiyorsunuz, cahilce konuşuyorsunuz. Bugün bankaların kredi prosedürleri iki yıl ödemesiz bir sürü kredi var. Reel sektörde yüzlerce binlerce kişiye bu şekilde ödemesiz kredi var”

Evet, bilmiyoruz ve cahiliz dolayısıyla soruyoruz, Binlerce kişiye dağıtılan bir milyar dolar bir trilyon dolar yapıyor nereden geldi bir trilyon dolar? Ne karşılığında geldi? Bu binlerce kişi kimlerdir?

“HDP, DOĞAN MEDYA GRUBUNU ALIRDI”
Usulsüz kredilere ilişkin söz alan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Çiftçi aç, çiftçi yoksul. Şeker pancarı üreticisi kredi alamıyor. Her yere kredi teşviki verilmiyor ama Doğan Medya satın alınınca iki yıl karşılıksız kredi alınıyor böle bir dünya var mı gerçekten? Vatandaş 5 bin lira, tüketici kredisi alıyor. Asgari ücretle geçinmek zorunda kara kara düşünüyor.. bankadan ne zaman telefon gelecek? Ne zaman ödeyeceğim? İcra takibi başlayacak mı? Ama Demirören gurubu iki yıl yan gelip yatacak ama o 675 milyon doları ödemeyecek.” diye konuştu.

Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş

REZA ZARRAB’DAN BİLİYORUZ BANKACILIK SEKTÖRÜNÜ
ABD’de devam eden 17-25 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk davasına atıfta bulunan Meral Danış, “Bankacılık sektörünü biz Halk Bankası’ndan biliyoruz. Sabah ve ATV satışından biliyoruz. Zarrab, davasından biliyoruz. Halk Bank müdür yardımcısının hala yargılaması sürüyor. Hakkında yüzlerce yıl ceza isteniyor. Söylerken biraz düşünelim derim yani!” şeklinde konuştu.

Demirören Holding’in Doğan Holding’a ait medya grubunu Ziraat Bankası’nın verdiği 675 milyon dolarlık krediyle satın aldığını belirten Meral Danış, “Ziraat Bankası bize de o kadar kredi verseydi, HDP olarak biz de Türkiye’nin en büyük medya grubunu alırdık” dedi.

HAKAN ATİLLA DAVASI 7 MAYIS’A ERTELENDİ
Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya verilecek cezanın açıklanacağı karar duruşması 11 Nisan’dan 7 Mayıs tarihine ertelendi. Atilla, İran’a yönelik ABD ambargosunun delindiği iddiasıyla yargılandığı davada kendisine yöneltilen 6 suçlamanın 5’inden suçlu bulunmuştu.

Savcılar davada Atilla’yı, İran’ın yaptırımları ihlal edip hayali altın ve gıda ticareti sürdürmesine yardım ederek Türk-İran uyruklu altın taciri Reza Zarrab (Rıza Sarraf) ve diğerleriyle işbirliği yapmakla suçlamıştı.

Türkiye’deki 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi olan AKP’li Zarrab, ABD’de görülen davada onlarca yıl hapis cezasıyla karşı karşıyayken tüm suçlamaları kabul edip savcıyla anlaşarak ‘sanık’ken ‘tanık’ konumuna geçmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]