Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Deli Dumrul Köprüsü: Vatandaş iki haftada geçmediği köprüye 60 milyon lira ödedi

Erdoğan Rejimi‘nde bir hayal daha gerçek oldu. Eski Türk efsanelerinde yer alan Deli Dumrul‘un susuz dereye yaptığı köprüden geçenden 5, geçmeyenden 10 akçe alması, Yeni Türkiye‘de gerçek oldu. Zorbalık tarihinde geçen gülüp geçtiğimiz Deli Dumrul, Osmangazi Köprüsü ile hayat buldu.

Vatndaş, Osmangazi Köprüsü‘nden geçişi pahalı buldu. Devletin günlük karşılıklı 80 bin geçiş garantisi verdiği köprüyü kullananların sayısı 5-6 binlerde kaldığı belirtildi. İDO vapurlarına göre yüzde 35 daha pahalı olan geçişler için devlet günde milyonlarca dolar zararda.

Osmangazi Köprüsü’nden 11-26 Temmuz tarihleri arasını kapsayan 16 günde sadece 100 bin araç geçti. Geçiş ücretini pahalı bulan sürücüler,  İDO seferlerini tercih etti. Günde karşılıklı 80 bin araçlık geçiş garantisi veren devletin cebinden iki haftada 60 milyon lira (yaklaşık 20 milyon dolar) çıktı.

Bu tempo ile giderse geçiş garantisi nedeniyle millet 22 geçmediği köprü için yıl boyunca cebinden her gün 1,2 milyon dolar ödeyecek.

Bu durum sosyal medyada da ses getirdi ve Ekşi Sözlük’te günün en çok konuşulan gündem maddelerinden biri oldu.

ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]