Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hristofyas’ın Ukrayna ziyareti Rum basınında geniş yer buldu

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın kalabalık bir heyetle Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ziyaret Rum basınında geniş yer buldu. Haravgi gazetesi “Kıbrıs Ukrayna İşbirliğinin Güçlendirilmesi – Önemli Anlaşmalar – Ukrayna’dan Kıbrıs’a Önemli Destek” başlıkları altında verdiği haberlerinde, Hristofyas’ın Ukrayna ziyareti sırasında Güney Kıbrıs ile Ukrayna arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde önemli temaslarda bulunduğunu, ayrıca iki ülke arasında bu amaca yönelik bazı anlaşmalara imza atıldığını yazdı.

Gazete, Hrisofyas’ın iki günlük ziyareti çerçevesinde dün gittiği Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’le görüştüğünü, iki devlet başkanının baş başa görüşme gerçekleştirmelerinin ardından ülke heyetlerinin başına geçerek işbirliği anlaşmalarını ele aldıklarını aktardı. Gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ve çeşitli anlaşmaların imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Hristofyas ve Yanukoviç, iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptılar.

Yanukoviç açıklamasında, Güney Kıbrıs’ın Kiev’de büyükelçilik açma kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasında özellikle ekonomik alanda işbirliği yapılması perspektiflerinin fazla olduğunu, bunun iki ülke tarafından kurulacak bakanlar komiteleri ile ele alınmasıyla hayata geçirilebileceğini söyledi.
Habere göre Hristofyas da iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti ve imzalanan anlaşmalara iki ülke arasında yeni bir başlangıç yapıldığını söyledi. Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne üyeliğine destek verdiklerini de belirten Hristofyas, iki ülke arasında AB konularına ilişkin ortak görüş memorandumu imzalandığını da hatırlattı.

Hristofyas ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı’nın Güney Kıbrıs’ı ziyaret etme davetini kabul ettiğini, Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan ziyarette iki ülke arasından çifte vergilendirmenin kaldırılmasına ilişkin bir anlaşmanın imzalanmasının da öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan gazete, iki ülke arasında ekonomi, bilim, teknik, sanayi, AB ve savunma alanlarını kapsayan çeşitli anlaşmaların imzalandığını yazdı. Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın kalabalık bir heyetle Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ziyaret Rum basınında geniş yer buldu.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]