Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna Türk Öğrenci Birliği Azeri kardeşlerini yalnız bırakmadı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Azerilerin geçtiğimiz iki ay içerisinde gerçekleştirdikleri Kara Ocak ve Hocalı Katliamı anma merasimlerinde Ukrayna Türk Öğrenci Birliği dostluklarını ve kardeşliklerini gösterdi.

Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği (UAGB)’nin ‘Hocalıya Adalet’ etkinlikleri çerçevesinde Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) temsilcilikleri önünde gerçekleştirdiği protesto eyleminde Ukrayna Türk Öğrenci Birliği yönetim kurulu Türk bayrağı açarak katıldı.

Birliğin Başkan Yardımcısı Seyit Coşkun Azerbaycan Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Bugün yüce Türk milletinin kara bir günüdür. İstedik ki bugünde kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım bugünde acımızı ortak bir şekilde dile getirelim sesimizi daha yükseklere duyuralım, Hocalı Katliamı ne yazık ki dünyada istenilen yankıyı bulmuyor. Sözde Ermeni Soykırımı dünya arenalarında Türkiye’nin daima önüne sunuluyor fakat 1992 yılında 106’sı kadın 83 ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşı kardeşimiz Ermeniler tarafından katledilmiştir. Bu olay hala istenilen mecralara ulaşmamıştır. Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bu olayı Ermenilerin Dağlık Karabağ için bir öç aldıklarını dile getirmişti. İşte soykırım budur. İşte katliam budur. Karabağ sorunu inşallah bir çözüme kavuşacaktır. İnşallah yine Azerbaycan toprağı olacaktır. Tabi ki bunların gerçekleşmesi biz gen nesillerin ellerindedir. Çağımızın savaş araçları artık bilgidir, teknolojidir. Biz buradan eğitimlerimizi en iyi şekilde tamamlayıp ülkelerimize faydalı birer birey olmalıyız. Bunlar için bütün Türk milletini sağduyuya davet ediyorum.

Seyit Coşkun ve arkadaşları BM ve AİGT’in Ukrayna temsilciliği önünde de protesto gösterilerine aktif bir şekilde katıldı.

KARA OCAK’TA DA YAN YANAYDILAR
Geçtiğimiz 20 Ocak günü ‘Kara Ocak’ diye adlandırılan, Rusların Azerbaycanlıları katlettiği 20 Ocak gününü anma ve yâd etme töreninde Ukrayna Türk Öğrenci Birliği Başkanı Ali Kavlak liderliğindekive yönetim kurulu heyeti ve üyeler Ukrayna’daki UAGB derneği merkezinde bir ziyarette bulunmuştu.

Yapılan törende dostluk ve kardeşlik mesajları veren, Ukrayna Türk Öğrenci Birliği Başkanı Ali Kavlak yaptığı konuşmada; “Kara Yanvar sadece Azerbaycan’ın kara günü değil bütün Türk milletinin ruhunda hissetmesi gereken kara bir gündür. Azerbaycan’ın acısı da bizim acımızdır. İyi günüde kötü günü de bizimdir. Biz kardeşiz. Tek millet iki devletiz şiarı çevresinde toplandık” demişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – www.UkraynaHaber.com

 

 

 

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları www.UkraynaHaber.com’a aittir. Bu özel bir haberdir ve sadece aktif www.UkraynaHaber.com linki verilerek alıntılanabilir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]