Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rus iş dünyası: Ukrayna krizi 3-4 yılda ancak çözülür

Rusya’nın dev alüminyum üreticisi Rusal’ın ana ortağı Rus iş adamı Oleg Deripaska, Ukrayna’da bir trajedi yaşandığını, herkesin bu krizin bir an önce bitmesini istediğini söyledi.

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Formu çerçevesinde Rus basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Deripaska, “Ukrayna’da yaşanan trajedinin son bulması 3-4 yıl alabilir. Rusların yüzde 40’ının Ukrayna’da akrabaları var. Ukraynalıların yüzde 70’nin Rusya’da akrabaları var.” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna’da yaşananları görebildiğini ifade eden Deripaska, “Tüm hikaye ve taraflara baktığımızda krizin çözümü yıllar alır. Aksi bir felaket olarak duruyor. Acılar bilgelik getirebilir. Henüz sorunun ne zaman çözüleceğini bilmiyorum. Ortak çalışmaların desteklenmesinin doğru bir girişim olacağını düşünüyorum.” dedi.

Krizin tamamı ile sona ermesi gerektiğini, bunun için 3-4 yıl gerektiğini vurgulayan Rus iş adamı, “Bin yıl boyunca Slav halkları arasında yaşanan tek savaş yok.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’da yaşanan iç savaşta 5 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, 1 milyon kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Minsk Mutabakatı, Normandiya Formatı ve Astana zirveleri gibi farklı barış süreçlerinde beklenen ilerleme henüz sağlanamadı. Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkeler Rusya’ya yaptırım uygularken, Rusya ekonomisi de gelişmelerden önemli ölçüde etkilendi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]