Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rus rakibini yenen Ukraynalı Muzıçuk, dünya satranç şampiyonu oldu

Rusya’nın Soçi şehrinde 16 Mart – 5 Nisan tarihlerinde gerçekleşen kadınlar arası dünya satranç turnuvasında Ukraynalı Mariya Muzıçuk, Rus rakibi Natalya Pogonina’yı yenerek dünya satranç şampiyonu oldu.

Final oyununda Rus oyuncu ile karşılaşan Muzıçuk berabere kaldı. Yalnız Ukraynalı oyuncunun puanı 2,5 ve Rus oyuncununki ise 1,5 olunca turnuvanın şampiyonu Ukraynalı Muzıçuk oyuncu oldu.

22 yaşındaki Muzıçuk Ukrayna’nın bağımsızlık yılları arasında dünya satranç şampiyonasını kazanmayı başaran ikinci oyuncu oldu. Daha önce 2012’de Ukraynalı Anna Uşenina da satranç dünya şampiyonu olmuştu.

60 bin dolar tutarındaki büyük ödülü kazanan Muzıçuk’u, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenük tebrik etti.

 

Cumhurbaşkanı Poroşenko sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta; “İçtenlikle dünya şampiyonasındaki zaferi ile kutlarım, Mariya Muzıçuk!” ifadelerini yazdı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]