Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Suriye’nin saldırısına ‘kazara’ diyen Rusya, başsağlığı diledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İslamabad’da yaptığı açıklamada Şam yönetiminin Türkiye sınırında yaşanan trajik olayın kaza olduğuna teminat verdiğini söyledi.
Lavrov, “Suriye yönetimi ile Şam’da bulunan büyükelçiliğimiz aracılığı ile irtibat kurduk. Onlar bize ve Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Brahimi’ye trajik bir kaza olduğunu, gelecekte tekrarlanmasını önleyeceklerini söyledi.” ifadelerini kullandı.
Lavrov Şam’ın bunu resmi olarak açıklamasının kendileri açısından ilkesel önem taşıdığını kaydetti.
Suriye’deki ihtilafın sınır ötesine yayılması tehlikesinedikkat çeken Lavrov, Türkiye ve Suriye makamlarının sınır ve mülteci sorunlarını çözmek için doğrudan diyalog kurması temennisinde bulundu.

RUSYA’DAN BAŞSAĞLIĞI VE KINAMA

İletişim kanalının açık olmasının önemli olduğuna değinen Rus Bakan, sivil vatandaşların yaşamını yitirmeleri ile ilgili de başsağlığı diledi. Lavrov bir devletin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin ihlalini de kınadıklarını söyledi.

FARUK AKKAN, FUAT SEFEROV | MOSKOVA

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]