Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna 2012’de 27 milyar Rus gazını alacak

Rusya’ya olan doğal gaz bağımlılığı azaltmak isteyen Ukrayna, 2012’de Gazprom’un 40 milyar metre küplük satış beklentisinin yerine 27 milyar metreküp doğal almayı planlıyor.

Ukrayna’nın hükümeti 2012’nin doğal gazın tahmini gelir ve dağıtımı dengesini kabul etti.  Ukrayna’nın kabul ettiği gelir ve tüketim dengesine göre Gazprom’un düşündüğü miktarın altında gaz almayı planlıyor.

Ukrayna Enerji Bakanı Yuriy Boyko, yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın 2012 yılında 27 milyar Rus gazı alacaklarını açıkladı.

Ülkenin yer altı gaz depolarındaki doğal gaz stokunu da korumayı hedeflediklerini belirten Yuriy Boyko: “Kış şartlarında ülke içi ve Avrupa tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayacak miktarında doğal gazı yer altında depolayacağız” dedi.

Öte yandan Rus Gazprom Müdür Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Rus gazının Ukrayna’ya satışının 40 milyar metre küpü bulabileceğini söylemişti.

Ukrayna Enerji Bakanlığı’nın verilere göre Ukrayna’nın 2012’de doğal gaz ihtiyacı 62 milyar 900 milyon metreküpe tekabül edecek. Ukrayna doğal gaz ihtiyacının 20 milyar 900 milyon metreküpünü kendi topraklardan çıkartacak. Doğal gaz açığının 33 milyar 900 milyon metre küpünü ise ithal ederek karşılayacak kalan 8 milyar 100 milyon metre küp doğal gaz açığını ise yer altı gaz depolarındaki stoklarından karşılayacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]