Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO] İşte insan yapımı ilk UFO gökyüzünde

Bilim adamları tarafından geliştirilen insansız hava aracı, uçaklarda kanatların uçlarındaki flap adı verilen mekanik kanatçıkların hareketi olmadan ilk kez İngiltere semalarında uçtu.

BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, “Demon” isimli araç, yüzlerce küçük jet motorunun püskürttüğü hava sayesinde manevra yapabiliyor. Uçakta bu sayede büyük oranda yakıt ve bakım tasarrufu sağlanıyor.

2,5 metrelik çok küçük bir kanat açıklığına sahip, TITAN 390 N jet motoruyla çalışan uçak karbonfiber kompozitten imal edilmiş.

Demon’un en önemli özelliği ise klasik uçaklardan farklı olarak basınçlı hava sayesinde yön değiştirebilmesi. Peki bu sistem nasıl çalışıyor.

Kanatlarda bulunan basınçlı hava sağlayan yedek güç ünitesi kontrol cihazına basınçlı hava sağlıyor. Bu sistemin üzerindeki uçuş kontrol bilgisayarı ise hava sirkülasyonunu değiştirmek için algoritmaları kulanıyor.

Akışkan itişli sevk ve idare borusu uçağın yönlendirilmesine yardım ediyor. İkincil jetler uçağın idaresinin yönünü değiştirmek için birinci jetlerin içindeki buharı ayarlıyor.

Hava, her kanadın kuyruk kenarının üstündeki ve altındaki deliklerden yayılıyor. Havanın daha üstteki ve aşağıdaki yüzeylerin içinde yönlendirilmesiyle Demon, sağa ya da sola dönebiliyor.

Daha az hareketli parça ve daha gizli profil, bu teknolojinin yakında askeri bölgelerde de kullanılacağı anlamına geliyor.

Demon, Cranfield Üniversitesi, BAE sistemleri ve 9 üniversite tarafından geliştirildi.

İngiliz Sivil Havacılık otoriteleri ilk kez kanatcıksız bir uçuşa izin vermişti.

 

BBC

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]