Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Erdoğan ile Perinçek’in ittifakı istifa ettirdi

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, gazetesinden istifa ettiğini duyurdu.

“Ne oldu da Doğu Perinçek’in Ergenekon savunmasında Gladyo’nun iki numarası dediği Tayyip Erdoğan’a bugün örtülü destekler veriliyor?” diye soran Sabahattin Önkibar, Perinçek’in gazetesi Aydınlık’tan istifa etti.

17-25 Aralık’tan sonra başlayan açığa çıkan, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek ile AKP Başkanı Recep T. Erdoğan arasındaki ittifak artık Atatürkçüleri rahatsız etmeye başladı.

Önkibar’ın istifa yazısı şöyle:
Tam 10 yıl önceydi. Ulusal Kanal Genel Müdürü Turan Özlü aramıştı: “Sabahattin Bey Ulusal Kanal’da program ve yorum yapmanızı istiyoruz.”

Dönem Ergenekon tezgahı ile vatanseverlerin avlandığı yıllardı ve öncelikli hedef Ulusal Kanal’dı. Buna rağmen programımın içeriğine müdahale edilmemesi kaydıyla yapılan teklifi kabul ettim.

Bir süre sonra günlük yayına geçen Aydınlık gazetesi için Ferit İlsever’den davet aldım.

Ferit Bey’in yaptığı bu çağrıyı, “Ben bazı konularda sizden farklı düşünüyorum. Size uymam” gerekçesiyle bir yıl beklettim ve sonrasında Aydınlık’da yazmaya başladım ki 7 yılı bitirdik.

NİYE Mİ AYRILIYORUM?

Ve bugün ayrılık zamanı.

Niye ayrılık diye sorarsanız cevabım şudur:

Ben Aydınlık gazetesi ile Ulusal Kanal’a emperyal bir proje olan siyasal İslamcı AKP iktidarı ve onun türevleri olan dinci cemaatlerle mücadele etmek için gelmiştim.

Yıllarca bunu çok iyi yaptık lakin bir süredir Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal’da iktidarı desteğe yorumlanacak yayınlar gözlemliyorum.

Keza, beka ticareti yapan iktidara dolaylı destekler söz konusu.

Dahası, 2014 seçimlerinde Aydınlık gazetesi tarafından “Aslanlı Yolun Adayı” olarak desteklenen Mansur Yavaş’ın, 31 Mart seçimlerinde manşetlerle infaz edilmesine şaşkınlığım var.

Aynı şekilde yine 31 Mart seçiminin arefesinde AKP İstanbul Adayı Binali Yıldırım’ın, Doğu Perinçek tarafından ziyaret edilmesini hiç anlamlandıramadım.

TAYYİP Mİ, İMAMOĞLU MU?

Reklamdan sonra devam ediyor

Evet ne oldu da Doğu Perinçek’in Ergenekon savunmasında Gladyo’nun iki numarası dediği Tayyip Erdoğan’a bugün örtülü destekler veriliyor?

Dün devleti FETÖ’ye teslim edip, PKK’ya operasyonu yasaklayanlar, bugün milli ve kurtarıcı ama milletin milyonlarca oy alarak lider olarak tescil gören Ekrem İmamoğlu gayrı milli öyle mi?

Doğu Perinçek’in “Amerikancı” deyip hücum ettiği Ekrem İmamoğlu, Doğu Perinçek’in vekili olarak Şule Perinçek’i ABD’ye götüren Türk-Amerikan Dernekleri (ATAA) tarafından bile selamlanmadı. Söyleyin bu Ekrem İmamoğlu nasıl Amerikancı?

Dün de yazdım ben Ekrem İmamoğlu’nun fedaisi ve avukatı değilim. Sadece ülkem için çıkış yolu arayan yurtsever bir gazeteciyim.

Kişiliğine ve mücadelesine büyük saygım olan Sayın Perinçek cevaplamalıdır, Tayyip’le Türkiye kurtulabilir mi?

YURTSEVERLİKTE BERABERİZ

Bu mümkün değilse, milletin hür idaresi ile önerdiği Ekrem İmamoğlu gibi isimleri peşin hükümlerle yaftalamak Türkiye’yi lider olarak seçeneksiz bırakmak ve dolaylı olarak Tayyip’e hizmet etmek olmuyor mu?

Hülasa bu ve benzeri bazı konularda ayrılığımız derinleştiği için Aydınlık’da yazı yazmam ve Ulusal Kanal’a program yapmam artık mümkün görülmüyor.

Ancak şunu ısrarla belirtmek isterim.

Son tahlilde yani büyük resimde Sayın Doğu Perinçek ile arkadaşları büyük ve gerçek vatanseverlerdir ki bunun kanıtı her dönem hapse girmeleri ve her şartta ısrarla Türkiye demeleridir.

Ermeni iddialarına karşı büyük mücadeleden, FETÖ ihaneti ile boğuşmasına kadar bu ülkeye tarihe geçecek önemli katkılar sunmuşlardır.

Bizim Doğu Bey ve arkadaşları ile ayrılığımız siyasi metot farklılığıdır. Yurtseverlikte bir ve beraberiz.

Aydınlık’ın güzel ve yiğit okurlarına selam olsun!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]