Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

“Türkiye’de, erken seçim en erken 2020 sonunda”

Türkiye'de siyasilerin gündeminde yeni kurulacak partiler ve erken seçim var…

Türkiye’de İstanbul’daki geçersiz oyların sayma işlemlerinden sonra, en çok merak edilen konulardan birisi, “erken seçim ne zaman olur?” sorusuna Ankara kulis yazarı cevapladı.

Yeniçağ Gazetesi’nde Ahmet Takan köşesinde konuya ilişkin:
“Abdullah Gül’e yakın kaynaklardan aldığım bilgiye göre, yeni bir partide Ali Babacan’ın liderliği konusunda ağırlıklı çalışma kararı alındı. “Ahmet Davutoğlu ne olacak” sorusuna gelince….

Verilen cevap, “Ya Babacan’ın liderliğini kabul edecek ya da gidip kendi partisini kuracak”. Gülcülerin partisi ne zaman kurulacak?.. 31 Mart seçimlerinin hemen sonrası için hazırlık yapıyorlardı.

Kaynağımdan aldığım bilgiye göre, Gül “Bir süre daha bekleyin” dedi. Hemen aklınıza şu soru gelebilir, “Gülcüler parti kurmaktan vaz mı geçiyor”?..

Hayır… Parti kurmakta kararlı görünüyorlar. Ancak bir erteleme söz konusu. Gelişmeleri yakından takip edecekler!.. Seyre göre bir deklarasyonla kamuoyunun karşısına çıkacaklar, AKP’ye, tespit ettikleri sorunları sıralayıp çözmesi için zaman tanıyacaklar. Ve sonra da sonbahar ayları içinde yeni partiyi ilan edecekler. Tabii bu onların planı!.. Ufukta bir erken seçim bekleyip beklemediklerini sordum, Kaynağım, “Yeni seçilen milletvekilleri özlük haklarını kazanmadan olmaz. En erken 2020 sonundan önce olmaz” yanıtını verdi. Abdullah Gül’ün yeni oluşumunda rolünü sorduğumda ise, “Cumhurbaşkanı adayımız olacak” dedi.Dur bakalım neler olacak!..

Yeniçağ – Ahmet Takan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]