Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Harkiv’de pasaportsuz kalan Türk öğrenciler yurt dışına çıkamıyor

Ukrayna’nın doğusunda, Rusya sınırındaki Harkiv şehrinde öğrenim gören Türk öğrenciler yaklaşık 5 aydır oturum için verdikleri pasaportlar yerine fotokopilerle geziyor. Pasaportları olmadığı için yurt dışına da çıkamayan öğrenciler ülkede gerilim tırmandığı bugünlerde oturum sürecinin uzamasından şikâyetçi oldu.

Karazin Harkiv Milli Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler www.ukraynahaber.com.ua sitesine yaptıkları açıklamada; “Yaklaşık beş ay önce oturum için verdiğimiz pasaportların yerine bizlere pasaport fotokopisi verdiler. Oturum iznimiz verilmediği için istediğimiz zaman ülkemize dönemiyoruz. Tamamen üniversite kaynaklı bir durumla karşı karşıyayız yetkililerden yardım istiyoruz.” dedi.

Bir kız öğrenci ise 1 Kasım’da teslim ettiği pasaportun kendisine en erken 12 Mayıs’ta teslim edileceğini belirtti. Türkiye’nin yurtdışında okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilerine burs vermesini talep eden gençler hiç olmazsa sorunlarıyla ilgilenilmesini talep etti. Sadece Harkiv şehrinde pasaportunun elinde olmayan yaklaşık 50 öğrencinin benzer sıkıntıları yaşadığı belirtildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]