Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AGİT, Ukrayna’ya seçimlere yaklaşık bin gözlemci gönderecek

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üye ülkelerinden, 25 Mayıs’ta gerçekleşecek erken cumhurbaşkanlığı seçimlere izlemek için, Ukrayna’ya yaklaşık bin kadar gözlemci gelecek.

28 Mart’ta, Ukrayna’ya AGİT’ten seçim öncesi hazırlıklar da incelemek için uzun süre kalması beklenen yaklaşık 100 kişilik bir gözlemci gurubu gelecek. Seçim arifesinde ise yaklaşık 900 kişilik kısa sureli gözlemcinin daha ülkeye geleceği bildirildi.

Gözlemciler seçim bölgelerinde oy verme işlemleri sırasında iki ara, bir de sonuç raporu hazırlayacak.

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Misyon Başkanı Cayetana de Zulueta (İtalya) yaptığı açıklamada başkanlığını yürüttüğü misyonun hedefinin seçimlerde gözlemcilik yaparak seçimin, AGİT ve Ukrayna’nın ulusal mevzuatına uygun olup olmadığını belirlemek olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde, Ukrayna Merkez Seçim Komisyon Başkanı Mihail Ohendovskiy ile bir araya gelen Cayetana de Zulueta yaklaşan seçim çalışmaları hakkında da bilgi almıştı.

YUNUS ERDOĞDU | SİMFEROPOL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]