Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

Poroşenko, oyunu kullandı: Ukrayna’nın beka seçimleri

Ukrayna'da bugün halk sandık başına gidiyor. Oy verme işlemi akşam 20.00'ye kadar devam edecek.

Ukrayna’da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halihazırdaki Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, oyunu başkent Kiev’deki Subay Evi’nde kullandı.

Ukrayna’da düzenlenen erken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalma ihtimali yüksek adaylardan Petro Poroşenko, oyunu başkent Kiev’deki Subay Evi’nde kullandı. ‘Çikolata Kralı’ lakaplı cumhurbaşkanı adayı Poroşenko, sandık başına eşi Marina, çocukları ve torunlarıyla birlikte geldi.

Bir çok ajans ve televizyon kanalının canlı verdiği Poroşenko’nun oy kullanmasını yerli ve yabancı basın ordusu takip etti.

Oyunu kullanan Poroşenko basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bir muhabirin oyunuzu kime verdiniz? Sorusunu Poroşenko, “Bugün oyumu Ukrayna için kullandım” şeklinde cevaplandırdı.

Seçimin en iyi şekilde organize edildiğini belirten Poroşenko, Ukrayna’nın her geçen gün daha ileriye gittiğini hedeflerinin Avrupa Birliği ve NATO üyeliği olduğunu söyledi.

Bugünkü seçimlerin önemini vurgulayan Poroşenko, ülkenin bekası açısından; Sovyetler Birliği ve Rusya İmparatorluğu’na geri dönülmemesi için son derece önemli bir tarihi olay olduğunu söyledi.

Halkın iradesi korunacağını bu nedenle de çok sayıda uluslararası gözlemci ve uluslararası medya kuruluşun olduğuna dikkat çeken Poroşenko, reformları sürdürmeyi vaat etti.

2014 yılında cumhurbaşkanı seçilen Poroşenko, ilk turda oyların yaklaşık yüzde 54’ünü almıştı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]