Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Merkez Bankası sıkı para politikası izleyecek

Ukrayna’da 2008’deki global kriz ile birlikte Ukrayna Milli Parası Hrıvnya dolar karşısında değer kaybederek 1 dolar, 8 hrıvnya çizgisine oturmuştu.

Ukrayna’da 2012’de devalüasyon olacağı yönündeki söylentileri değerlendiren Razumkov Araştırmalar Merkezi Uzmanı ve eski Çalışma Bakan Yardımcısı Pavlo Rozenko; “Hrıvnya’nın istikrarı şimdiki hükümetin tek artısı. Bu nedenle ne pahasına olursa olsun hükümet 2012 sonbaharında yapılacak seçimler bitene kadar Hrıvnya’yı 8,1-8,2 marjında tutmaya çalışacak” dedi.

Pavlo Rozenko: “Hükümet gerektiğinde, Merkez Bankası desteğiyle altın rezervlerinden satış yapacak. Ama seçim kampanyasına kadar kur aynı kalacak. Bana göre Hrıvnya’nın gerçek kurunu biz 2012’nin Kasım veya Aralık aylarında göreceğiz. Hrıvnya güç kaybı hususunda ciddi riskler taşıyor” şeklinde konuştu.

Ukrayna Başbakanı Mıkola Azarov yaklaşık bir buçuk yıldır verdiği çeşitli demeçlerinde hep Hrıvnya’nın başka para birimleri karşısındaki stabil duruşundan övgüyle bahsetti.
2011 sonlarına doğru muhtemel bir Hrıvnya devalüasyonu üzerine söylentilerin artması üzerine, Merkez Bankası Ekonomi Dairesi Başkanı İhor Şumilo, böyle bir beklentinin olmadığını açıklamıştı.

Bununla birlikte ekonomi uzmanları 2012 yılı içinde Hrıvnya üzerindeki devalüasyon baskısının iyice artacağını ifade ediyor.

Eski Finans Bakanı Viktor Pinzenik de Hrıvnya’nın değer kaybı riski taşıdığını ifade etmişti.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]