Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukraynalı ünlü tarihçi: Türkiye, Ukrayna’nın durumundan ders almalı

Diyalog Avrasya Platformu (DAP) onursal başkanı ve Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi öğretim görevlisi tarihçi Prof. Dr. Volodımır Sergiyçuk, Türkiye’nin Ukrayna’daki hadiselerden ders alması gerektiğini söyledi.

Ülkesindeki süreç ile birlikte Türkiye’yi de yakından takip ettiğini söyleyen Volodımır Sergiyçuk, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) önemli açıklamalarda bulundu. Sergiyçuk; “Hâlihazırda, Ukrayna’da yaşanan hadiseler iyi şekilde analiz edilmeli ve önemli dersler çıkartılmalı. Buradan alınacak dersler çerçevesinde Türkiye’de toplumun ve ülkenin bölünmesine izin verilmemeli. Yani bizim Ukrayna’da Kırım’da ve ülkenin güneydoğusunda yaşananların Türkiye’de yaşanmasına izin verilmemeli. Ukrayna’da iktidarın gözardı ettiği meseleler vardı, söz konusu bölgelerde ihtiyaç duyulan tedbirler zamanında gerekli şekilde alınamadı. En başta Ukrayna olmak üzere eski Sovyet coğrafyasında tekrar hüküm sürme hayali kuran ve bize garazı olan komşu ülke bunu fırsata çevirdi.” dedi.

TÜRKİYE VATANDAŞLARI BİRLİK OLMALI

Ukrayna’da oynanan oyunun Türkiye’de oynanmaması için Türkiye vatandaşlarının birlik ve berberlik içinde olması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Sergiyçuk; “Türkiye bir bütündür. Halk da Türkiye’nin yek pare olduğunu bilmeli. Türkiye’nin birliği de milletin demokratik gelişimine bağlıdır. Şayet demokrasi olmazsa, Türkiye’nin başına gelecekleri hiç bir diktatör yönetim de durduramaz. Türkiye’yi sadece demokrasi bir arada tutabilir.” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki aydınları tanıdığını ifade eden Sergiyçuk, entelektüel kesimin Türkiye’de demokrasiye sahip çıkacağını ve demokrasi yolundan geri dönüşün olamayacağını dik duruşuyla göstereceğine inandığını söyledi.

TÜRKİYE’NİN AB HEDEFİ VAR

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik hedefleri olduğuna dikkat çeken Sergiyçuk, Türkiye’nin demokrasi ilkelerine sıkı sıkıya bağlı AB’ye üye olmak için yerine getirmesi gereken önemli ödevlerinin olduğunu hatırlattı.
Son yıllarda Türkiye ekonomisi önemli gelişme kaydettiğine de değinen Sergiyçuk, iktidarın dikta rejimine dönüşmesinin Türkiye’deki iktisadî ilerlemeyi yavaşlatabileceğine dikkat çekti.

Sergiyçuk; “Türk halkının demokratik değerleri var, geçen sene İstanbul’da başlayan ve diğer şehirlere sıçrayan sokak olayları, Türk halkının demokratik değerlerine sahip çıktığını ve çıkacağı bize gösterdi.” şeklinde konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]