Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Teknoloji

Huawei P20 Pro Avrupa’da neden çöküyor?

Huawei'nin uluslararası çökme probleminin nedeni...

UkraynaHaber.com ihbar hattına yazan bir okurumuz; “Daha yeni aldığım telefonum ile ilk defa bu ay içinde Avrupa’ya İtalya’ya gittim. Hava limanına inince, uçak modunda olan telefonumu açtım. Herhangi bir internet veya kablosuz ağa bağlanmadan beklemeye başladım. Fakat telefonum açılmıyor, defalarca “reset / yeninden” başlatılıyordu. Sonunda “factory reset / fabrika ayarları” yaparak tüm bilgilerimin silinmesiyle birlikte telefonun açılması sağlandı.

Fakat internete bağlanmadığı için diğer kamera vb. hiçbir uygulamayı kullanmadım. Otele gider gitmez internet bağlantısı bulup yüklemeleri yaptıktan sonra telefonumu kullanmaya başladım. Ama ertesin gün tekrar aynı sorun devam etti.

Bütün bilgilerimi kaybettim. Benimle birlikte olan bir Huawei P20 kullanıcısı da aynı sorunu yaşadı.Ukrayna’ya döner dönmez telefonu servise götürdüm. Servis herhangi bir sorun olmadığını ve telefon testlerinin yapıldığını belirtti. İşin en ilginç tarafı ise eğer yurt dışına tekrar çıkarsam aynı sorunla karşılaşma ihtimalimin yüksek olduğu ve bazı ülkelerde bunu yaptığını söylemeleri beni şaşırttı. Uluslararası bir marka olan ve her yerde satışı bulunan bir markanın böyle bir sorunu çözememesi ve yine aynı sorunla tekrar karşılaşacağımı söyledi. Yetkili servis de benzer şeyler söyledi. Kurtarayım diyorum kurtarılmıyor da… Böyle saçmalık olamaz. Mecburen formatlamak zorunda kaldım. Tüm bilgilerim gitti. Tekrar yurt dışına çıkacağım ve aynı sorunla karşılaşacağım diye endişeliyiz neden bu sorunu yaşıyorum biliyor musunuz.”

“Ukrayna İhbar” hattı olarak bu durumu ABD’de teknoloji uzmanlarına ilettik. Uzman bu durumla ilgili olarak şunları söyledi:

“Huawei telefonlar genellikle iki versiyon üretiliyor. Çin versiyonu ve uluslararası veya Avrupa Birliği versiyonu şeklinde. satın alırken ilk önce buna dikkat edilmesi gerekiyor ve satıcıya versiyon hakkında sorulması gerekiyor. İkinci, olarak telekom devi Huawei, Çin’in en başarılı küresel şirketleri arasında yer alıyor. ancak batılı ülkelerde tartışma konusu olduğu için bu tür bir engelleme ile karşılaşıyor olabilir. Özel bir virüs ya da hacker atağı da olabilir. Şirketi yıpratmak için geliştirlmiş güvenlik açığından istifade edip bu tür çökme hadiseleri ile Çin markasına karşı kötü bir algı oluşturma da olabilir. Avrupa’da sık görülmesi ve batılı ülkeler ile entegre ülkelerde Hindistan vs. gibi ülkelerde de benzer sorunların yaşanması soru işaretleri oluşturuyor. Daha da vahimi şirketin henüz bu soruna bir çözüm üretebilmiş olmaması. Amerikalılar, Çinli şirketlerin ABD’deki rakipleriyle özel hayatın gizliliğine dair aynı düzenlemelere tabi olmadıklarını söylüyor ve Avrupa ülkelerini de bu konuda tehdit ediyor. Bu sorun bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor.”

UkraynaHaber.com -Teknoloji Servisi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]