Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Yeni Zelanda saldırılarının baş zanlısı Tarrant’ın ilk duruşması görüldü

Yeni Zelanda'da 49 Müslümanın katledildiği saldırı, tüm dünyayı derinden sarstı. Saldırının yaşandığı Christchurch sakinleri, Al Noor caminin önüne gelerek çiçekler bıraktı.

Yeni Zelanda’da 49 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarının baş zanlısının gözaltı süresi cinayet suçlamasıyla uzatıldı.

Elleri kelepçeli, yalın ayak ve beyaz bir mahkum üniforması ile hakim karşına çıkan Avustralyalı Brenton Harrison Tarrant hakkında, 5 Nisan’da görülecek ikinci duruşmada diğer suçlamaların da yöneltilmesi bekleniyor.

Kefalet talebinde bulunmayan 28 yaşındaki zanlı Tarrant’ın duruşma boyunca sessizliğini koruduğu ve beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen işaretler yaptığı gözlemlendi.

Güvenlik nedeniyle kamuya kapalı görülen duruşmaya yalnızca basın mensupları alındı.

“Ülke tarihinin en kötü terör eylemi”
Cuma namazı sırasında, Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen silahlı saldırıda cemaat kurşun yağmuruna tutulmuş, olayda 49 kişi yaşamını yitiriken en az 40 kişi de yaralanmıştı.

Saldırılarla ilgili yakalanan iki kişi daha gözaltında tutuluyor.

İlk ihbardan 36 dakika sonra yakalanan Tarrant’ın aracında el yapımı bomba ile iki silah daha ele geçirildi. Başbakan Jacinda Ardern, zanlının saldırıları devam ettirmeyi planladığından emin olduklarını kaydetti. Ardern’in aktardıklarına göre silah ruhsatı bulunan Tarrant, ikisi yarı otomatik 5 silah sahibi.

Saldırıların, ülke tarihinin en kanlı terör eylemi olduğunu söyleyen Başbakan Ardern, ulusal güvenlik tehdit seviyesini en üst düzeye çıkardı.

Tuba Altunkaya • EuroNews

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]