Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Para kazanmak isteyenler, Türkiye patateste gümrüğü sıfırladı Ukrayna’da patates bir lira

Türkiye, sıfır gümrük vergisiyle 200 bin ton patates ithal edecek

200 bin ton patatesin gümrük vergisi uygulanmadan ithalatını öngören TC  Reisi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye’nin Karadeniz komşusu Ukrayna’da patatesin kilo fiyatı ise yaklaşık 1 lira. Odesa limanından kalkan bir gemi 24 saat sonra İstanbul’da oluyor.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, sıfır gümrük vergisiyle 200 bin ton patates ithal edilebilecek. Sıfır gümrük vergili patates ithalatı 20 Nisan 2019’a kadar yapılabilecek.

Patates ithalatında uygulanacak tarife kontenjanının dağıtım yöntemiyle başvuru, kullanım usul ve esasları Ticaret Bakanlığının tebliğiyle belirlendi.

Kararda yer almayan hususlarda, İthalat Rejimi Kararı ve diğer ilgili mevzuat hükümleri uygulanacak.

Tebliğ, tarife kontenjanı kapsamında ithalatı gerçekleşecek eşyanın ithalatının tabi olduğu diğer mevzuat hükümlerinin uygulanmasını engellemeyecek.

Kuru soğan ithalatında gümrük vergisini kaldıran karar da 28 Şubat’a kadar geçerli olmak üzere 15 Ocak tarihinde yürürlüğe girmişti. Ancak gümrük vergisiz soğan ithalatı, Erdoğan imzalı yeni bir kararla 31 Mart tarihine kadar uzatılmıştı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]