Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Etiyopya’da düşen uçaktaki yolcuların ülkeleri: 33 milletten yolcu vardı

Etiyopya'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye giden Etiyopya Havayollarına ait yolcu uçağı, kalkıştan 6 dakika sonra düştü. Uçakta bulunan 157 kişiden kurtulan olmadığı açıklandı.

Etiyopya Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’dan kalkan ve Nairobi’ye giden Etiyopya Havayollarına ait bir uçağın düştüğü bildirildi.

Etiyopya Havayollarının açıklamasında, Boeing 737-8 MAX tipi uçağın kalkıştan 6 dakika sonra henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple düşen uçakta 149 yolcu ve 8 kişilik mürettebat bulunduğu, kazanın, Addis Ababa’nın 67 kilometre güneyinde Debre Zeit yakınında meydana geldiği belirtildi.

Etiyopya Havayollarının, Boeing 737-8 MAX uçağını 15 Kasım 2018’de Boeing firmasından teslim aldığı da belirtildi.

EBC: 33 MİLLİYETTEN YOLCU TAŞIYORDU

Devlete ait yayın kuruluşu EBC, uçakta 157 kişiden kurtulan olmadığını ve 33 milliyetten yolcu bulunduğunu duyurdu. Havayollarının sözcüsü de kurbanlar arasında 32 Kenya ve 9 Etiyopya vatandaşının bulunduğunu söyledi.

YOLCULARIN ÜLKELERİ

Yetkililer, uçakta ayrıca 18 Kanada, 8 Çin, 8 ABD, 8 İtalya, 7 Fransa, 7 İngiltere, 6 Mısır, 5 Hollanda, 4 Hindistan, 4 Slovakya vatandaşının ve 4 de BM pasaportu taşıyan yolcunun bulunduğunu kaydetti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]