Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Savaş çanları çalıyor: Pakistan, Hindistan uçağını düşürdüğünü duyurdu

Hindistan ile Pakistan arasında, Keşmir nedeniyle uzun süredir devam eden gerginlik sıcak temasa dönüştü.

Hindistan’ın Keşmir Kontrol Hattı’nın Pakistan tarafındaki Ceyş-i Muhammed kampına hava saldırısı düzenlemesinin ardından üç Pakistan savaş uçağı Hindistan hava sahasına girdi.

Pakistan, iki Hint savaş uçağını vurduğunu ve birinin düştüğünü de duyurdu.

Avrupa Birliği ve uluslararası toplumdan itidal çağrıları gelirken, Hindistan Keşmir’deki hava saldırılarında Ceyş-i Muhammed kampındaki militanlardan birçoğunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

14 Şubat’ta ise, Hindistan’da bir paramilis konvoyu vurulmuş ve 44 asker ölmüştü. Yeni Delhi yönetimi, saldırı ile ilgili Pakistan’ı suçlarken, beklenmeyen hamle Pakistan’dan geldi ve Hint hava sahasına girerek iki Hint savaş uçağının vurulduğunu ve birinin düştüğünü duyurdu.

AA’nın haberine göre, Pakistan, Hindistan’ın örgüt kamplarını vurmasına karşılık vereceğini belirtti ve ‘terör kampı’ suçlamalarını reddetti.

AB’den itidal çağrıları gelirken, Fransa’nın Hindistan’ın Pakistan’a saldırılarını meşru gördüğü kaydedildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 14 Şubat’ta Hindistan’daki paramilis konvoyunu hedef alan bombalı saldırı kınandı.

Fransa’nın, Hindistan’ın sınırda terörizme karşı güvenliğini sağlama konusunda meşruiyetini kabul ettiği ve Pakistan’ı ülkesindeki terörist grupların eylemlerine son vermeye çağırdığı bildirildi.

Hindistan’ın Pakistan’a düzenlediği hava saldırısı sonrası Pakistan’dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Pakistan Ordusu Sözcüsü Tüm General Asif Ghafoor, Hindistan’ı tehdit ederek, “Şimdi bizim sürprizimizi bekleyin. Cevabımız farklı olacak, bunu kendiniz göreceksiniz” dedi.

Saldırının Pakistan için sürpriz olmadığını söyleyen Ghafoor, Pakistan uçaklarının hızlıca karşılık verdiğini ve Hindistan uçaklarının bu sebeple sadece boş arazileri bombalayabildiğini söyledi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]