Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sinema

Aytaç Arman hayatını kaybetti

Aytaç Arman'ın vefat haberini BİROY - Sinema Oyuncuları Meslek Birliği duyurdu.

Ünlü sinema oyuncusu Aytaç Arman hayatını kaybetti. Arman’ın vefat haberini BİROY – Sinema Oyuncuları Meslek Birliği duyurdu.

BİROY’un Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Kurucu üyelerimizden, değerli meslektaşımız Aytaç Arman’ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz. Cenaze ile ilgili detayları ayrıca paylaşacağız.” denildi.

AYTAÇ ARMAN KİMDİR?

22 Haziran 1949 tarihinde Adana’da doğmuştur. Gerçek adı Veysel İnce’dir. Adana’da Erkek sanat Enstitüsü’nü bitirdi. 1966 yılında Tarsus’ta bir boya fabrikasında çalıştı. Mimarlık ve Mühendislik fakültesinde okurken Ekstra Ekspres gazetesinin açtığı artist yarışmasında ikinci oldu. Aytaç Arman, 1971 yılında Ses Dergisinin açmış olduğu yarışmaya da katıldı. Aynı yarışmada Tarık Akan birinci olurken, Aytaç Arman’da ikinci seçildi. Ardında sinema oyunculuğuna başladı. 1971 yılında Yılmaz Güney’in “baba” filminde oynadı. Aytaç Arman, 1974 yılında Süreyya Duru’nun yönettiği, Perihan Savaş ile baş rolünü paylaştığı “Bedrana” adlı film; 11.Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda En iyi 2. Film” ödülü aldı. 1977 yılında baş rolünü Semra Özdamar’la paylaştığı; Süreyya Duru’nun yönettiği “Kara Çarşaflı Gelin” 14. Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda “En İyi Film” ödülü kazandı. 1988 yılında Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda, başrolünü oynadığı, Ömer Kavur’un “Gece Yolculuğu” filmi “En İyi Film” ödülünü alırken, Aytaç Arman da “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

Aytaç Arman, rol aldığı bir çok sinema filminden başka birçok dizide de oynamıştı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]