Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

[RAPOR] Şubat ayında Türkiye, Gomis’i konuştu!

Şubat ayında medyada en çok konuşulan takımlar, sporcular, kulüp yöneticileri ve teknik direktörler belli oldu.

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), her ay olduğu gibi bu ay da yazılı basın ve internet medyasından derlediği haberlere göre Bafetimbi Gomis, ayın en çok konuşulan futbolcusu olarak kayda geçti. Beşiktaş en çok konuşulan takım olurken Fikret Orman, en çok konuşulan kulüp yöneticisi oldu. İşte Medya Takip Merkezi’nin Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı Şubat ayı medya raporu ve aya damgasını vuran olayların detayları…

Medya Takip Merkezi, her ay olduğu gibi bu ay da yazılı basında ve internet medyasında önce çıkan futbolcuları belirledi. Rapora göre, attığı gollerle adını Galatasaray tarihine yazdıran Gomis, zirvedeki isim oldu. Galatasaray’ın bu sezon başında transfer ettiği Gomis, Galatasaray’ın Bursaspor’u 5-0 yendiği maçta hat-trick yaparak maçın gözde ismi oldu. Ayrıca Karabükspor – Galatasaray karşılaşmasında attığı 4 golle ligdeki gol sayısını 24’e çıkararak, Galatasaray’ın bir sezonda ligde en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu. Gol kralı yarışında ilk sırada olan Gomis, ay boyunca adından söz ettirerek 12 bin 25 haberle en çok konuşulan futbolcu oldu.

Listede çok konuşulan bir diğer isim ise Ricardo Quaresma olarak belirlendi. Süper Lig’in 23. haftasında Vodafone Park’ta oynanan Beşiktaş – Fenerbahçe derbisinde Quaresma, attığı 2 golle maçın yıldızı olarak anılmayı başardı. İki büyük takım olan Fenerbahçe ile Galatasaray’a karşı golü bulunmayan Quaresma, ilk derbi golünü bu maçta atmış oldu. Şimdilerde ise TFF’den yapılan açıklamada, Ricardo Quaresma’nın, Ziraat Türkiye Kupası yarı final Fenerbahçe maçında, kural dışı hareketi nedeniyle tedbirli olarak kurula sevk edildiği konuşuluyor. Bu başlıklarla ünlü futbolcu, ay boyunca 10 bin 680 haberde yer alarak listedeki ikinci isim oldu.

Rapora göre ay boyunca yer aldıkları haber sayılarına göre öne çıkan diğer isimler ise 10 bin 38 haberle Burak Yılmaz ve 9 bin 148 haberle Jose Fernandao olarak belirlendi.

Beşiktaş ile Fenerbahçe aya damga vuran takımlar oldu
Beşiktaş ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. Haftasında Vodafone Park’ta karşılaşmış ve maç Beşiktaş’ın galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında yenilerek ligde 15, resmi maçlarda ise 21 maç sonra kaybetmiş oldu. Çok konuşulan maçın ardından bu defa Ziraat Kapası yarı final maçında karşı karşıya gelen takımlar, olaylı bir maçı geride bıraktı. Medya Takip Merkezi’nin raporuna göre Şubat ayı boyunca yazılı basında ve internet medyasında 80 bin 488 haberle siyah beyazlı takım en çok konuşulan kulüp olurken, 73 bin 242 haberle sarı lacivertli takım ise listede ikinci sırada yer alan kulüp oldu.

Fikret Orman listenin ilk sırasında yer aldı
Beşiktaş Kulübünün 2018 yılı 1. olağan divan kurulu toplantısı tamamlandı. Vodafone Park’ta gerçekleşen toplantıda konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün net borcunun 1 milyar 710 milyon lira olduğunu belirtti. Çeşitli açıklamalarının yanı sıra kulübünün elde ettiği başarılarla da gündeme gelen Orman, ay boyunca 7 bin 192 habere konu edilerek en çok konuşulan kulüp yöneticisi oldu.

Ocak ayında Galatasaray Kulübünün olağanüstü genel kurulunda yeni başkan seçilen Mustafa Cengiz, ay boyunca gündemden düşmedi. Kendisine yapılan ziyaretler ve katıldığı toplantıların yanı sıra açıklamalarıyla da konuşulan Cengiz, ay boyunca 6 bin 617 haberde yer alarak listede ikinci sıradaki isim oldu.

Fatih Terim en çok konuşulan teknik direktör oldu
Galatasaray’ın teknik patronu Terim, takımı ve oyuncuları ile ilgili ay boyunca basında yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyerek en çok konuşulan teknik direktör oldu.

Ay boyunca çok konuşulan diğer teknik direktörler ise Şenol Güneş ve Aykut Kocaman olarak belirlendi. Beşiktaş – Fenerbahçe karşılaşmasının ardından, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’a sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 50’şer bin TL para cezası verdi. Aldıkları ceza ile birlikte Güneş 19 bin 687 haber, Kocaman ise 19 bin 389 haber ile listede yer aldılar.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]