Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Nar kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor işte faydaları

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen narın kabuğunun da değerli bileşikler içerdiği ve bu nedenle tüketilmesine önem verilmesi gerektiği bildirildi.

Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane… evet lezzetiyle meşhur narın taneleri değil kabuğu da şifa deposu. Nar, tadı ve sağlığa olan sayısız faydaları ile bilinen çok popüler bir meyvedir. Narın size sağlayacağı faydalar diğer birçok besin ürünüyle karşılaştırılamayacak kadar fazladır.

Pek çok kişi nar kabuğunu hemen hemen hiç tüketmiyor ya da faydalarından habersiz.. maalesef bu şifa deposu nar kabuğu, meyvesi yendikten ya da suyu sıkıldıktan sonra çöpe atılmakta.

İşte faydaları:

– Nar kabuğu içinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlamaktadır.

– Nar kabuğu kötü huylu kolesterolü azaltır, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna göre çok daha önemli faydalar sağlar.

– Nar kabuğunda bulunan asitler antioksidan, antimutajen ve antikanser özelliklere sahiptir.

– Nar kabuğu, meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde antikanser özelliğini göstermiştir.

– Nar kabuğu, özellikle şeker hastalarına, beta hücrelerini arttırır.

– Nar kabuğu C Vitamini bakımından çok zengindir ve bu vitaminin eksikliğini yaşamanıza engel olur. C Vitamini ise düzgün bir şekilde büyümeye destek olur, yaralanmalardaki iyileşme sürecini hızlandırır, kemiklerin ve dişlerin onarılması, sağlıklı ve güçlü olması sağlar.

– Nar kabuklarının kullanılması boğaz ağrısı ve öksürük sıkıntısı çeken kişilerin rahatlamasına yardımcı olur. Yıllardır bu tür rahatsızlıklarda geleneksel ilaç olarak kullanılmıştır. Tek yapmanız gereken nar kabuklarını kurutup toz haline getirmek ve suyla karıştırarak sık aralıklarla gargara yapmaktır.

– Nar kabukları çok yüksek oranda antioksidan içerir, bu antioksidanlar oksitlenmeyi önleyerek kalbi çeşitli rahatsızlıklardan korur. Çünkü LDL kolestrolünün oksitlenmesi oksidatif strese yol açarak kalpte problemlere sebep olabilir. Bu nedenle ne kadar fazla antioksidan alırsanız, kalbiniz için o kadar iyi olacaktır ve nar kabukları ihtiyacınız olan antioksidanı size sağlayacaktır.

– Nar kabuğu piyasada bulunan birçok diş macununun en önemli içeriklerinden birisidir. Çünkü nar kabukları ağız ve diş hijyenine destek sağlar. Siz de nar kabuklarını toz haline getirip suyla karıştırarak ağzınızdaki kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Bu karışım aynı zamanda diş ve diş etlerinizin de sağlıklı ve temiz tutulmasına yardımcı olacaktır.

– Nar kabuğu toksik zehirli maddelerin vücudunuzdan atılmasına destek olur.

– Nar kabuğu güneşi bloke etmeye yardımcı olur ve sizi UVA ve UVB ışınlarından korur. Böylece bu ışınlar cildinize çok fazla zarar veremez.

– Nar kabuğu saçınız için de çok faydalıdır ve bazı kaynaklara göre saçınızın uzamasını hızlandırır. Aynı zamanda saçınızın dökülmesine karşı koruma sağlar. Ayrıca nar kabuklarını kullanarak kepek probleminden kurtulmakta mümkündür.

NAR KABUĞU NASIL KURUTULUR?

Nar kabukları güneşte ya da gölgede veya 40-50 dereceyi geçmeyecek ortamlarda kurutulabilir. Kurutulan kabuklar soğuduktan sonra hava geçirmez kaplarda saklanmalıdır. Narın dışı iyice yıkanıp için tüketildikten nar kabukları daha sonra ufalanarak bir tepsi ile ile gölge bir alanda kurumaya bırakılır genellikle 2-3 gün içinde kullanıma hazır gelir. Kurutulmuş ve parçalanmış nar kabuklarını, kahve çekme makinesinde ya da blender veya mutfak robotunda toz haline getirip, bir çay ya da kahve kaşığı tozu salata, peynir gibi gıdalarla da tüketebilirsiniz.

NAR KABUĞU NASIL TÜKETİLİR?
Kurutulmuş nar kabuğunu çay demler gibi demleyebilirsiniz. Bir bardak 200 ml kaynamış suya, 4 gram nar kabuğu atılıp yaklaşık 10 dakika demleye bırakıp her gün çay olarak tüketilebilir. Ya da çay demlerken içine çaya aroma vermesi için katılabilir. Böylece başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak üzere pek çok hastalıktan kendinizi korumuş olursunuz.

Nar suyundan arta kalan kabukları da asla atmayalım ve başta kanser, şeker ve kalp rahatsızlığı olmak üzere hemen hemen tüm hastalıklardan korunalım.

Bunları Biliyor Muydunuz?
Nar Kabuğu geçmiş zamanlarda özellikle Hindistan’daki insanların ecza dolaplarında yer alan en değerli ilaçmış.
Bazı çalışmalara göre kaynatılarak içilen nar kabuğun sakinleştirici bir etkisi vardır.
Nar kabuğu kumaşlarda ve kozmetik ürünlerde doğal boya maddesi olarak kullanılır.
Nar kabuğu tozu bazı cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır.
Bazı ülkelerde kurutulmuş nar kabukları yemeklerde kullanılmaktadır.
Kurutulmuş nar kabukları çaylarda da kullanılabilir.
Nar kabuğu dövülerek yanığın üzerine uygulanabilir. Böylece yaranın iyileşme hızı artar ve mikroplar ölür.
Bir avuç nar kabuğunu yarım litre suda kaynatıp süzdükten sonra her sabah aç karnına içerek bağırsaklarınızdaki kurtları dökebilirsiniz.
Nar satın alırken organik olanlarını bulmaya çalışın.
Nar kabuğu çok faydalı olmakla birlikte elbette aşırı tüketimden sakınılmalıdır. Ayrıca çeşitli hastalıklar sebebiyle kullandığınız ilaçlar varsa ya da bir takım sağlık problemleriniz mevcutsa diğer tüm doğal ürünlerde de olduğu gibi kullanım öncesi doktorunuza danışmakta fayda vardır.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]