Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Hollanda Yüksek Mahkemesi: Gülen Hareketi mensuplarının iltica başvuruları kabul edilecek

Yüksek Mahkemeden emsal karar: Hollanda, Gülen Hareketi mensuplarının başvurularını kabul etmek zorunda…

Göç ve Yabancılar Kurumu (IND) ve Bakanlığın başvurusunu reddettiği bir Hizmet hareketi mensubunun temyiz ettiği dosyayı görüşen Hollanda Yüksek Mahkemesi (Raad van State Hoger beroep), 13 Şubat 2019 Çarşamba günü önemli bir karar aldı.

Yüksek Mahkeme, IND’nin Hollanda’ya iltica başvurusu yapan Gülen (Hizmet) Hareketine mensup kişilerin başvurularını kabul etmek zorunda olduğuna hükmetti.

Yüksek Mahkeme kararın gerekçesinde, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminden sonra AKP hükümeti tarafından Türkiye’de cadı avı başlatıldığını, baskı ve tehditlerin arttığını, Hizmet Hareketi gönüllülerinin insanlık dışı muameleye tabi tutulduklarını vurguladı. Bu nedenlerle Hollanda’ya sığınan kişilerin başvurularının olumlu sonuçlanması gerektiğini kesin karara bağladı.

SIRA BEKLEYEN 700 KİŞİ İÇİN UMUT IŞIĞI
Karar, Hollanda’da sıra bekleyen Hizmet Hareketine mensup göçmenler için umut oldu. Hollanda, Türkiye’den gelerek iltica edenlerin çoğunluğuna oturum vermişti. 2016’da 235 olan iltica başvuru sayısı 2017’de 481’e, 2018’de ise 1.180’e ulaşmıştı. Bu karar sonrasında sırasını bekleyen tahminen 700 kişi olduğu belirtiliyor.

AVUKAT ENGİN ARSLAN: KARAR EMSAL OLACAK
Hollanda’da iltica başvurularını takip eden Avukat Engin Arslan, kararın, Göç ve Yabancılar Kurumu’nun red kararının doğru olmadığının teyidi olduğunu söyledi. Avukat Arslan, “Bundan sonra başvurularda Hizmet Hareketi gönüllüleri, mensubiyetlerini ispat ettiklerinde İND kurumundan ret almayacaklar. Bu karar bir emsal oldu. Bu karar, sıra bekleyenler ve ret kararı alanlar için müjdeli haber. Bu karardan dolayı son derece memnun oldum.” dedi.

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, Tr724

İşte mahkeme kararı: RaadvanState

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]