Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukraynalıların, Almanlar gibi kazanması için 100 yıl, Polonya için 50 yıla ihtiyacı var

Dünya Bankası, Ukrayna’nın Avrupa’dan ne kadar geri kaldığını hesapladı

Dünya Bankası uzmanları, Ukrayna’nın mevcut gelişme hızını koruyarak gelir seviyesi açısından Avrupa’nın lider ülkelerini yakalamasının kaç yıl süreceğini hesapladı.

Dünya Bankası’nın Ukrayna’nın ekonomik gelişimi hakkındaki raporunda “Ukrayna’nın yılda yüzde 3’ü ancak geçebilen mevcut ekonomik büyümeyle Almanya’nın şimdiki gelir seviyesine ulaşabilmesi için 100 yıl gibi bir süreye ihtiyacı var” denildi.

Raporda, Ukrayna’nın mevcut gelişme hızıyla, ancak 50 yıl sonra Polonya’nın şimdiki seviyesine çıkabileceği de belirtildi.

Dünya Bankası ekonomistleri, Ukrayna ile adı geçen diğer ülkelerin kişi başına düşen GSYİH göstergeleri arasındaki boşluğu kapatmak için gereken yıllardan hareketle hesaplama yaptı. Uzmanlar, yapısal reformlar olmadan büyüme hızının yetersiz kalacağını belirledi.

Dünya Bankası, Ocak ayında Ukrayna’nın 2019’da GSYİH büyüme tahminini 3,5’den 0.5 puan düşürerek GSYİH’nın yüzde 2.9’a düşürdü.

Sadece 3 Ukraynalı oligarkın (milyarderin) gelirinin 42 milyon kişinin gelirinden daha fazla olduğu da raporda yer aldı.

UKRAYNA’NIN ÖNCELİKLİ YAPMASI GEREKEN REFORMLAR

Birincisi, maliye politikasını özel sektöre daha iyi destek verecek şekilde ayarlaması.

İkincisi, demiryolu taşımacılığı için tarifelerin gözden geçirilmesi de dahil olmak üzere lojistiğin geliştirilmesi. Nehir ve liman altyapısındaki lojistik sorunlarının ortadan kaldırılması.

Üçüncüsü, tarım arazilerinin satışı ile ilgili moratoryumun sona erdirilmesi. İki yıl daha uzatılmıştı.

Dördüncüsü, yargı sistemini, yolsuzlukla mücadele kurumlarını güçlendirilmesi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]