Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Poroşenko, yoksulluk maaşı uygulamasını başlattı: Aylık 300 lira

Demokratik Ukrayna Cumhuriyeti bilindiği gibi sosyal bir devlettir. Sosyal devlet olmasından dolayı da mevcut durumda bazı vatandaşların, elektrik, doğalgaz ve su gibi bir çok alanda devlet desteği vermekte. Bu yardımlardan da çoğu ihtiyaç sahibi vatandaşlar yararlanmaktadır. Artık nakit olarak yoksulluk maaşı da alacaklar.

Ukrayna’da yoksullara maaş bağlanacak. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ocak ayından bu tarafa üzerinde çalıştıkları “yoksulluk maaşı” projesine 6 Şubat itibariyle başladıklarını, nüfusun düşük gelirli gruplarına Mart’tan itibaren nakit ödemelere başlanacağını söyledi.

Fakirlikle mücadele kapsamında ortalama 1500 grivan yani yaklaşık 300 lira nakit destek verilecek bu nakit destek ile faturaların ödenmesi üzerinin ise fakirlere kalması hedefleniyor.

Poroşenko yoksulluk yardımının emekli ve fakirler için geçerli olduğunu belirtti.

Poroşenko ayrıca sübvansiyon mekanizması verimli çalışması aşırı bürokratik engelleri kaldırdıklarını ifade etti.

Öte yandan bedava doğalgaz alan bazı fakirlerin tüketiminin zengin kullanıcıların iki katı olduğunu bu tür istatistiklerin rahatsızlık verici olduğunu söyledi.

Poroşenko, Ukraynalı emeklilerin, Rusya’nın saldırganlığı ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü hibrit savaşının yol açtığı ekonomik kriz sonucu acı çektiğini vurguladı.

Poroşenko, Başbakan Volodımır Groysman, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Genadiy Zubko, Maliye Bakanı Oksana Markarova ve Ukrayna Başbakanı Yardımcısı Volodımır Kistion’a bu sorunu çözüme kavuşturma konusundaki gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Fotoğraflar: Mykola Lazarenko

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]