Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“10 gün rüşvet almazsanız ölmezsiniz!”

Romanya’nın kuzey, doğu ve batı sınırlarındaki gümrük kapılarında rüşvet ve kaçakçılığa göz yumdukları gerekçesiyle yüzlerce polis ve gümrük görevlisinin tutuklandığı operasyonların boyutları genişliyor.

Yapılacak operasyonu önceden haber alan Naidaş Gümrük Müdürü Valentin Baragan’ın kapıdaki görevlilere “Operasyon yapacaklar. Kaçak bir sigara bile geçirmeyin. 10 gün rüşvet almazsanız ölmezsiniz!” sözleri Yolsuzlukla Mücadele Kurumu (DNA) görevlilerinin dinlemesine takıldı. Baragan da ekibiyle beraber tutuklandı.

Bir başka skandal ise Başbakan Emil Boc tarafından görevden alınan Gümrükler Genel Müdürü Radu Margineanu ile ilgili yaşandı. DNA savcılarının açıklamalarına göre ‘Halmeu Gümrüğü skandalı’ olarak kamuoyunda yer alan olayda Nicoleta Dobrinescu isimli bir bayanın Ukrayna sınırındaki Halmeu gümrüğüne müdür yapılması karşılığında kendisinden 130 bin euro istendi. Olay üzerine Margineanu’nun da görevine son verildi.

Ukrayna ile olan Siret Gümrüğü’nde başlayan operasyonlar Moravita, Foeni ve Naidaş sınır kapılarında devam etti. Aylardır yapılan gizli çekim ve takipler neticesinde suçüstü yapılan görevlilerin, sigara kaçakçılığı yapan organize suç örgütleri ile işbirliği halinde hareket ettikleri, organize şekilde rüşvet istedikleri belirtiliyor.

Tutuklanan ve gözaltına alınan gümrük görevlilerinin mal varlığını masaya yatıran DNA yetkilileri, önümüzdeki günlerde yeni gözaltıların olabileceğini belirtti. Bu arada konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Traian Basescu, gümrüklerdeki rüşvet olayları ile sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

 

CİHAN

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]