Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Azeri gençler BM ve AGİT binası önünde eylem yaptı

Ermeniler tarafından 19 yıl önce Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki, Hocalı kasabasında katledilen Azeri Türkleri, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

“Hocalıya Adalet” etkinlikleri çerçevesinde Kiev’de toplu yürüyüş yapan; İslam Konferansı Gençler Forumu ve Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği üyeleri Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) binaları önünde eylem yaptı.

Azeri gençleri, Ermenilerin asırlar boyunca yürüttüğü işgal ve soykırım siyasetinin hesabını tarih önünde vereceğini söyledi. Ülkenin muhtelif vilayet ve şehirlerinden gelen Azerbaycanlı gençlerin temsilcisi okuduğu basın bildirisinde, ermeni katliamlarına seyirci kalan uluslararası teşkilatları çifte standart yapmakla suçlayarak BM ve AGİT’in Dağlık Karabağ sorununda da adil karar vermeye cesaret edemediğini belirtti.

Gençler, ‘Ermeni terörüne son verin!’, ‘Karabağ Azerbaycan toprağıdır!’, ‘Uluslar arası teşkilatlar Hocalı Soykırımına kayıtsız kalmayın!’ ve ‘20’inci asrın en acımasız faciasını görmemezlikten gelmeyin’ sloganları attı.

Eylem, Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği Başkanı Anar Tahirov’un BM ve AGİT yetkililerine Azeri gençlerin taleplerinin yazılı olduğu belgelerin verilmesi ile son buldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Anar Tahirov, “Hocalı’daki insanlık dramı, saygın uluslararası insan hakları örgütleri tarafından belgelendirilmiş olmasına rağmen adalet yerini bulmadı. Hocalı katliamı’nda adalet yerini bulana dek biz eylemlerimize ve davamızı savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yunus Erdoğdu – Cihan – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]