Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Reis Erdoğan: İş Bankası Allah’ın izniyle Hazine’nin malı olacaktır.

Reis Recep T. Erdoğan Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu (IMF) defterini kapattığını söyledi.

AKP grup toplantısında konuşan Reis Recep T. Erdoğan: “İş Bankası Allah’ın izniyle Hazine’nin malı olacaktır. Bu parlamento, bu tarihi kararı da Allah’ın izniyle alacaktır.” dedi.

Erdoğan “Türkiye 2013 yılı Mayıs ayında IMF defterini kapatmıştır ve bir daha da Allah’ın izniyle açmayacaktır.” diye konuştu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’ye yüklenen Erdoğan, “Şimdi Kandil’deki terör örgütüyle iş tutanlarla kim iş tutuyor? CHP iş tutuyor, İYİ Parti iş tutuyor, Saadet iş tutuyor. Şu hale bak. Bunlar kıyamet alameti biliyor musunuz? Nereden nereye geldik.” dedi

İŞ BANKASI, ALLAH’IN İZNİYLE HAZİNE’NİN MALI OLACAK
CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin tartışıldığını belirten Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in İş Bankası’nı CHP’ye değil, Hazine’ye tahsisi vardır ve bu İş Bankası, Allah’ın izniyle Hazine’nin malı olacaktır. Bu parlamento bu kararı alacaktır. Niye? Milletin malı, Hazine’nin malı. CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş ülkemizi IMF’e teslim etmek olacaktır.” diye konuştu.

“CHP ALÇAK BİR FIRSATÇILIK PEŞİNE DÜŞTÜ”
Türkiye’de döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle gelirlerin düştüğüne işaret eden Erdoğan CHP’nin bu durumdan yararlanarak IMF söylemini ortaya attığını kaydetti: “Satın alma paritisine göre Türkiye bu yıl 13’üncülükten 12’nciliğe çıkarak 1 sıra yükselecek. Siyasi görüşü ne olursa olsun, yerli ve milli duruş sahibi kesimlerle bu desteği görüyoruz. CHP ve onun uyduları kimi partiler aynı onurlu duruşu sergileyemediler. CHP yeniden ülkemizin IMF’ye gideceğini söyleyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşine düştü. CHP zihniyeti, bunlar IMF’e gitti. Böyle bir sözü etmek ihanettir. Ama Bay Kemal’in böyle bir derdi yok. O SSK’yı nasıl batırdıysa, Allah böyle bir fırsatı vermez zaten.”

FİYATLARA GEREKİRSE AYAR ÇEKME KARARI ALDIK
Gıda piyasasında artan fiyatlarla ilgili eleştirilere de cevap veren Erdoğan belediyeler vasıtasıyla yeni düzenleme yapacakları sinyalini verdi: “Biberiydi, çarlistonuydu, patlıcanıydı, domatesiydi; her şeyde, biz bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız. Belediyelerimiz vasıtasıyla biz bu adımları atacağız.”

Gıda ve Tarım Bakanlığıyla tedbirlerin masaya yatırıldığını belirten Erdoğan, “CHP ve avanesi başta olmak üzere ellerini ovuşturarak ülkemizin yere kapaklanmasını bekleyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Üreticiden tüketiciye kadar, arada bu komisyoncular var ya, vurgunu bunlar vuruyor. Herkes karını alıyor. Bu işte farklı adımlar atmak suretiyle üreticiden çıkıp tüketiciye gelen süreci sağlamak gayreti içinde olacağız.” diye konuştu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]