Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Siyaset

Cumhurbaşkanı Poroşenko ikinci dönem için resmen başvurdu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko 31 Mart'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için resmen adaylık başvurusunu yaptı.

Ukrayna’da 31 Mart’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı için adaylar Merkez Seçim Komisyo’nuna başvurmaya devam ediyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da, seçimlere katılmak için Merkez Seçim Komisyonuna belgelerini sundu.

Poroşenko başvuru esnasından yaptığı açıklamada, 2019’da, ülkenin kaderi için daha fazla sorumluluk, gerektiğini son 5 içerisinde çok zorlu bir süreci geride bıraktıklarını söyledi.

Ukrayna halkının fedakarlık ve gayretlerinin önemine vurgu yapan Poroşenko, kilit görevlerinin Avrupa Birliği (AB)’ye ve NATO’ya üyelik için gerekli kriterler ile reformları yerine getirmek olduğunu belirtti.

Poroşenko, 2014 yılında hayata geçirilmesi hayal olan (Tomos, AB’ye vizesiz seyahat… gibi) bir çok hedefin gerçekleştiğini ifade etti.

29 Ocak’ta açıklamıştı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleşen “Krut’dan, Brüksel’e kendi yolumuzda ilerliyoruz.” forumunda konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 31 Mart’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ikinci kez aday olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Poroşenko, “Ülkeye, çağdaşlarımıza, geçmişe ve gelecek kuşaklara karşı derin bir sorumluluk duygusu, Ukrayna cumhurbaşkanlığı görevine tekrar aday olma kararını vermemi sağladı. Seçmenlerden Avrupa ve Avrupa-Atlantik entegrasyonundan geri dönüş olmayacağını garanti altına almayı, bağımsızlığımızdan geri dönüş olmadığını garanti almayı vaat ediyorum.” dedi.

Yeni dönemde de Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü geri kazanması, Ukraynalıların düzenini, refahını ve güvenliğini sağlayabilecek güçlü, başarılı bir devletin inşasını tamamlamak için çalışacağını ifade eden Poroşenko, Ukrayna’yı başarılı ve mutlu insanların ülkesine dönüştürmek için stratejik Avrupa Birliği ve NATO yolunda devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

İhbar Hattımız 7/24 açık WhatsApp, Signal ve Viber: +380 63 665 65 25

Twitter DM açık: @erdogduy

Facebook ve Messenger: facebook.com/erdogduy

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]